Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

vrijdag 11 december 2009

112 zomaar bellen word zwaarder aangepakt.

Stadskanaal /Nederland 11 December 2009 -

1-1-2 beller voortaan altijd traceerbaar.
1-1-2 bellen voor de lol is niet om te lachen. Want voortaan weten we je áltijd te vinden.

Lees eerder in deze week. Valse Melding Lange Raai

Dat is de boodschap van een nieuwe campagne van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om misbruik van het alarmnummer 1-1-2 aan te pakken, vooral onder kinderen en jongeren. De campagne maakt duidelijk dat bellers naar 1-1-2 getraceerd kunnen worden, ook zonder sim-kaart in hun mobiele telefoon. Niet alleen wordt via het imei-nummer van het toestel de eigenaar achterhaald, maar ook is de locatie bekend waar gebeld wordt. Dat kan door nieuwe functies in de 1-1-2-centrale in Driebergen. Het misbruik en verkeerd gebruik van het alarmnummer voor politie, brandweer en ambulance is enorm hoog: in totaal 65 procent van de ongeveer 5 miljoen telefoontjes per jaar. Via vaste telefoons ligt het misbruik op ongeveer 25 procent, via mobiele telefoons is het ongeveer 75 procent. Voor een deel (circa 25 procent) is dit onbewust of oneigenlijk gebruik ('broekzakbellers', oproepen zonder spoed, per ongeluk verkeerd getoetst, kleuters die met een oude gsm spelen), maar voor een groot deel (75 procent) is sprake van bewust misbruik (lachen, uitschelden, valse meldingen). Misbruik van 1-1-2 is strafbaar: er staat maximaal drie maanden gevangenisstraf op het bellen van het alarmnummer zonder noodzaak, en maximaal vier jaar voor het doen van een valse melding. Bij één keer misbruik of verkeerd gebruik van 1-1-2 krijgt de beller een sms’je om te wijzen op het misbruik of verkeerde gebruik. Bij meerdere keren volgt een steviger aanpak. Voor kinderen is er een speciaal Halt-traject met gesprekken, het aanbieden van excuus en een leeropdracht. Ook worden de ouders geïnformeerd. De campagne is vooral gericht op kinderen en jongeren. Zij zijn voor een fors deel verantwoordelijk voor misbruik van het alarmnummer. Zo gaat het misbruikcijfer omhoog op woensdagmiddag, in het weekend en tijdens schoolvakanties.

(Bron: Buurtlink.nl)
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)