Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

maandag 30 april 2012

Fietster geschept door auto

Persbericht:
STADSKANAAL – Een 12-jarig meisje uit Stadskanaal is maandag gewond geraakt bij een verkeersongeval in haar woonplaats. Het meisje fietste zonder uit te kijken de Atlantislaan op. Een 18-jarige automobilist uit Stadskanaal kon de 12-jarige niet meer ontwijken en botste tegen haar aan. De fietsster is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie van het ongeval gemaakt.

Stadskanaal –
Maandagavond rond acht uur is aan de Atlantislaan in Stadskanaal een fietster aangereden. Deze fietster is vermoedelijk een jong meisje dat wilde oversteken richting de Henegouwenlaan en zag hierbij de aankomende auto die opdat moment langs de Total pomp reed over het hoofd. De jonge automobilist die nog geprobeerd heeft uit te wijken kon een aanrijding niet voorkomen. Deze fietster kwam tegen de voorlamp en op de motorkap en vermoedelijk met het hoofd tegen de vooruit van de auto. Het slachtoffer is met onbekende letsel met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, de bestuurder van de auto kon/mocht van de politie zelf met zijn auto naar huis rijden. Volgens omstanders kon de bestuurder van de auto niets doen aan deze aanrijding.

VIDEO 1

Foto's gemaakt door: - Ronny - 112regioflits + video 2, video 1 112regiostadskanaal en Firestationstadskanaal
Bij deze de tipgever bedankt voor de tip
.

.
Video 2
.
 



Deel het nieuws bericht:

zondag 29 april 2012

Magnetronbrand in woning

Musselkanaal –
Zondagochtend om kwart voor elf moest de brandweer van Ter Apel uitrukken voor een woningbrand aan het Open Einde in Musselkanaal. Onderweg kreeg de brandweer al te horen dat het om een magnetron ging waar veel rook uit kwam. Bij aankomst bleek er ook veel rook aanwezig te zijn in de woning. De brandweer heeft de magnetron verwijderd en is daarna terug gekeerd naar de kazerne.


Foto's gemaakt door: 112regiostadskanaal
Bericht is via mobiel geplaatst

Deel het nieuws bericht:

Opbouw Nacht van Knoal volop bezig

Stadskanaal -
Men is volop bezig in het centrum van Stadskanaal om alles weer vol in de puntjes klaar te hebben voor de Knoalsternacht en de Vrijmarkt.

Foto's gemaakt door: Mediastadskanaa

Bericht is geplaatst via mobiel
Deel het nieuws bericht:

zaterdag 28 april 2012

Wasmachine brand

Onstwedde -
Zaterdagochtend heeft een wasmachine brand gevat in een woning aan de Hardingestraat in Onswedde. Toen de brandweer van Vlagtwedde aan kwam was het vuur alweer uit, niemand raakte gewond.  De brandweer heeft de woning geventileerd.

VIDEO

Foto's en video gemaakt door: 112mediastadskanaal
.
.

Deel het nieuws bericht:

Drugsdealers op pad met versufte passagier in Stadskanaal

Stadskanaal/Praamweg -
De politie heeft donderdagavond twee mannen (19 en 33 jaar) uit Nieuw-Buinen en Stadskanaal aangehouden. Politieagenten controleerden de 33-jarige automobilist in de Julianastraat in Stadskanaal. Agenten troffen in de auto een versufte 19-jarige passagier aan. De dienders roken een sterke wietlucht en zagen dat de bestuurder ook een joint had gerookt.

Bij onderzoek in de auto troffen agenten softdrugs, harddrugs, XTC-pillen en een knuppel aan. Het duo werd aangehouden en moest mee naar het politiebureau. Van de 33-jarige bestuurder werd door de arts een bloedproef afgenomen om te kunnen vaststellen of de bestuurder drugs gebruikt heeft. De drugs en het wapen werden in beslaggenomen.

De politie besloot ook een kijkje te nemen in de woning van de 33-jarige Kanaalster. In de woning aan de Praamweg in Stadskanaal troffen agenten nog eens een aanzienlijke hoeveel harddrugs aan. Ook deze verdovende middelen werden in beslaggenomen. Beide verdachten werden ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Item via mobiel geplaatst.
Deel het nieuws bericht:

MMT biedt medische bijstand

Musselkanaal –
Vrijdagavond rond half zeven werd de ambulancedienst opgeroepen om een persoon met onbekende gezondheidsklachten te helpen. De persoon bevond zich op de eerste verdieping van een woning aan de Sluisstraat in Musselkanaal. Om de persoon na beneden te krijgen werd de hulp van de brandweer ingeschakeld. De brandweer van Stadskanaal kwam met de hoogwerker ter plaatse om de persoon, liggend op de brancard, via een raam na beneden te helpen. Direct daarop werd de patiënt per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. Het Mobiel Medische Team (MMT) dat met de traumahelikopter ter plaatse kwam bood medische bijstand. De MMT arts ging met de ambulance mee naar het ziekenhuis.

Foto's gemaakt door: 112kanaalstreek en Firestationstadskanaal
.
.
Deel het nieuws bericht:

woensdag 25 april 2012

Auto raakt van de weg N366



Musselkanaal  –
Woensdagmiddag rond kwart over twaalf is op de N366 bij Musselkanaal een auto op zijn zijkant terecht gekomen. De bestuurder(ster) komende uit de richting van Stadskanaal verloor door onbekende reden de macht over het stuur. Hierdoor is hij/zij tegen een boom aan de andere kant van de weg aan gereden en is de auto op zijn zijkant beland. De bestuurder(ster) is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Bergingsbedrijf keizer heeft de auto geborgen en de provincie Groningen heeft de omgereden boom afgevoerd. Overige verkeer werd tijdelijk over de B-weg omgeleid.

VIDEO 1

Foto's gemaakt door: - Ronny - 112regioflits + video 2 en 112regiostadskanaal + video 1
.
.
Video 2 

.
Deel het nieuws bericht:

Antiek verloren bij schuurbrand

Emmer-Compascuum  –
Woensdagmorgen om twintig voor elf werd de brandweer van Emmer-Compascuum opgeroepen voor een schuurbrand aan de Runde NZ in Emmer-Compascuum. De eigenaar was in de houtenschuur bezig geweest met het overspuiten van een zijspan van een antieke motor. Toen hij van een koffie pauze terug kwam bleek de schuur in brand te staan. Hij wist nog enkele antieke motoren uit de schuur te redden en deed in afwachting van de brandweer een poging de brand te blussen. Dit had echter geen resultaat. Het vuur greep namelijk snel om zich heen. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was kon men niet voorkomen dat de schuur volledig afbrandde. Wel wist men twee naast gelegen houtenschuren te redden. Naast de schuur ging er ook antieke motoren, antieke onderdelen en kostbare gereedschappen verloren. Naar de oorzaak van de brand zal een onderzoek worden ingesteld.

VIDEO

Foto's en video gemaakt door: 112kanaalstreek

 
 
 
 
 
 

Deel het nieuws bericht:

Gev Stoffen examen brandweer Industrieweg



Stadskanaal -
Woensdagmorgen hebben een aantal brandweermannen examen gedaan voor het onderdeel Gevaarlijke Stoffen op een bedrijventerrein aan de Industrieweg. Uit diversen plaatsen deden de brandweermannen hun examen in dit onderdeel.

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - 112regioflits
Tipgever bedankt voor deze tip
.

.

.

Deel het nieuws bericht:

dinsdag 24 april 2012

EHBO oefening bad noord


Stadskanaal – 
Dinsdag avond vanaf zeven uur heeft er bij bad noord in Stadskanaal noord een EHBO oefening plaatsgevonden. Er waren diverse slachtoffers die rond en in het zwembad lagen. Er was een brand ontstaan bij de verwarming van het zwembad, hier is 1 slachtoffer bij gewond geraakt. Ook zat zij onder een giftige stof waardoor het slachtoffer door 2 brandweermannen in gaspakken bij de brand is weggehaald. Bij het terras van het zwembad was iemand gevallen en had daardoor een gat in zijn hoofd. Hij is door iemand van de EHBO naar de ingerichte ambulancepost gebracht. Iemand die van de Duikplank wou springen was op de trap uitgegleden en naar beneden gevallen, hierdoor raakte hij buitenbewustzijn. Aangezien er ook een gaslekkage was moest het slachtoffer bij de duikplank worden weggehaald. Achter op het terrein waren nog een aantal slachtoffers die ook behandeld moesten worden.

Foto's gemaakt door: 112regiostadskanaal + video en 112stadskanaal 
.

.
.

.
Deel het nieuws bericht:

Woonboerderij door brand verwoest De Horsten




Musselkanaal -
Maandagavond om vijf voor tien werd er een brand in een woonboerderij aan de Horsten in Musselkanaal gemeld. Toen de brandweer van Stadskanaal binnen enkele minuten na de melding ter plaatse kwam was al duidelijk dat zij weinig meer kon redden. De brand was namelijk van voor tot achter al behoorlijk uitslaand. De brand werd door de buren gemeld. De buren wisten de brandweer en politie te melden dat de bewoners niet thuis waren. De brandweer besloot al snel de brand gecontroleerd uit te laten branden. Tijdens het nablussen werd de hoogwerker ingeschakeld. De woonboerderij brandde geheel uit. Een medewerker van Enexis had de stroom van de woning afgesloten.
.

.

Update:
Musselkanaal РDinsdagmorgen en middag voerde de Technische Recherche (TR) diverse onderzoeken uit naar de oorzaak van de brand die maandagavond een woonboerderij aan de Hosten in Musselkanaal verwoeste. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Bij daglicht is de enorme schade duidelijk te zien. Ook is te zien dat er nog rook uit het pand komt. De brandweer van Stadskanaal heeft het pand dinsdagmorgen om twintig voor drie en dinsdagmiddag om tien voor ̩̩n na moeten blussen..

.
VIDEO 2
VIDEO 3
VIDEO 4

Foto's en video 1 gemaakt door: - Ronny - 112regioflits
Video 2 en meer foto's zie: 112kanaalstreek 
Video 3 door: 112regiostadskanaal  + meer foto's
Video 4 door: Firestationstadskanaal  + meer foto's


.
.
Video 1

.
Deel het nieuws bericht:

maandag 23 april 2012

Inbraak tankstation Drentse Poort

Nieuw Buinen -
Om 02:13 uur is er een inbraak geweest in tankstation Drentse Poort Nieuw Buinen. Weggereden een grijze Audi A6, Ned. Kenteken, donkere ramen, 4 pers, dakrails. Verdachten zijn weggereden in de ri. van Stadskanaal over de Buinerweg. Buit is sigaretten. De politie heeft de verdachten van de inbraak Drentsepoort Nieuw Buinen op 1 minuut na gemist.

Info van twitter, hoofdagent J. S.
Deel het nieuws bericht:

zondag 22 april 2012

Schoorsteen brand valt mee

Borger -
Zondagavond werd de hoogwerker van brandweer stadskanaal en de tankautospuit van Borger opgeroepen voor een schoorsteenbrand in de Hoofdstraat in Borger. De bewoner was bezig met de kachel aanmaken toen er een brandlucht geroken werd. De bewoner heeft gelijk de brandweer gebeld. Samen met de hoogwerker uit Stadskanaal werd de schoorsteen schoongemaakt. Om herhaling te voorkomen heeft de brandweer de schoorsteen pijp eruit gehaald. Verder liep de woning geen schade op.


Foto gemaakt door: Erik Hindriks (Smartphone) 
Foto's in album gemaakt door: 112Borger

.
.

Deel het nieuws bericht:

Fietsenhok brand + Burgernetactie

Stadskanaal - update 12:30
Net na middernacht zagen politieagenten dat er een brand woedde bij het fietsenhok op het schoolplein van de Gabriel Damschool in Stadskanaal. De agenten gebruikten de brandblusser om het vuur te doven. Voor de zekerheid is de brandweer ook nog ter plaatse geweest. Uit onderzoek bleek dat er die middag een rommelmarkt op het schoolplein was geweest. Sommige spullen bleven staan en deze waren nu in brand gestoken. De schade aan het fietsenhok bleef beperkt. Na een paar minuten werd er een burgernetactie uitgegeven in Stadskanaal ivm deze brand. Zie de melding en de directe link daar naar toe onder aan deze tekst. De politie doet onderzoek naar deze zaak. Zij is op zoek naar getuigen van de brand en/of mensen die weten wie er verantwoordelijk zijn voor de brandstichting. Neem contact op met de politie via het algemene nummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis).

Update 01:00 uur:
Politie had de brand ontdekt en hebben dit met de brandblusser uit de auto kunnen blussen in afwachting van de brandweer. Politie heeft wel met lint afgezet voor onderzoek. Verder geen info.
112regiostadskanaal bedankt voor je info tweet

Actie gestart: zondag 22 april 2012 0:39:36
Aantal benaderde deelnemers: 1111
SMS bericht:  Graag uitkijken naar verdachte personen ivm een brand in de Utrechtselaan te stadskanaal Heeft u informatie bel dan 0800-0011

Burgernetactie link 

Foto's gemaakt door: 112regiostadskanaal en Firestationstadskanaal + video
.

.
.

.

Deel het nieuws bericht:

vrijdag 20 april 2012

Professionele hennepkwekerij opgerold

Tweede Exloërmond 20 April 2012 -
In een grote loods aan het Zuiderdiep in Tweede Exloërmond zijn donderdagmiddag door de politie duizenden hennepplanten aangetroffen. Volgens de politie gaat het hier om een grote vangst. Onbekend is hoe de politie op het spoor van de kwekerij is gekomen. De politie zou nog geen aanhoudingen hebben verricht. Het gaat hier om een volautomatische hennepkwekerij waarbij alleen de toppen hoefden te worden geoogst. Een zeer professioneel ingerichte kwekerij dus. De politie trof niemand aan toen ze het pand binnenvielen. De loods werd ’s avonds in opdracht van de politie door een speciaal bedrijf leeg gehaald.

Update:
In de loods werd een hennepkwekerij met 2675 planten aangetroffen.
Bij de kwekerij werd een 23-jarige man uit Tilburg aangetroffen. Hij is aangehouden. De gehele kwekerij inclusief planten is ontmanteld en afgevoerd. Omdat de elektriciteit illegaal werd afgetapt is de stroomtoevoer afgesloten door Enexis. Deze doet aangifte van diefstal. Na overleg met het Openbaar Ministerie is beslag gelegd op de woning en de loods, en er is een auto en een bromfiets in beslag genomen. Er vindt nader onderzoek plaats.

VIDEO

Foto's en video gemaakt door: meternieuws.nl

Deel het nieuws bericht:

donderdag 19 april 2012

Brand in keuken van woning




Mussel 18 april 2012 –

In de nacht van woensdag op donderdag is er brand ontstaan in een woning aan de Musselweg in Mussel. Aangezien Mussel ver van de brandweer kazerne ligt werden er 2 tankautospuiten en de hoogwerker naar de brand gestuurd. Ter plaatse bleek er brand te woeden in de keuken van de woning. De brandweer had het vuur snel onder controle en heeft daarna de woning geventileerd. Wat er in de brand heeft gestaan en hoe groot de schade is is niet bekend.

Foto's gemaakt door: 112regiostadskanaal
.

.
Deel het nieuws bericht:

Auto in de sloot Veelerveen


Veelerveen 18 April -
Woensdagavond om kwart voor elf uur kwam er een melding binnen van auto te water aan de Spetsebrugweg te Veelerveen. Tijdens het aanrijden kreeg de brandweer van Vlagtwedde te horen via de portofoon dat er een auto half in het water zou liggen en het nog onduidelijk was of er zich eventuele slachtoffers in de auto bevonden. De traumaheli was inmiddels in de lucht en ook waren de duikers en het hulpverleningsvoertuig van brandweer Emmen onderweg. Ter plaatse bleken er geen slachtoffers te zijn en konden de aanrijdende brandweer en traumaheli (ter hoogte Sappemeer) onverrichte zaken weer omkeren. De bestuurster wou vermoedelijk keren op de weg, maar zag hierbij een ondiepe sloot over het hoofd.

Foto's gemaakt door: 112regiostadskanaal
.

.
Deel het nieuws bericht:

woensdag 18 april 2012

Zeer grote brand in kassen complex Erica

Erica 18 April 2012 -
De brandweer is dinsdagavond en -nacht 17 april lange tijd bezig geweest met het blussen van een brand in een tuinbouwbedrijf in Erica. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Dinsdagavond tegen 21.20 uur brak de brand uit in het bedrijf aan de Warmoesweg in Erica. De brand woedde in een werkruimte van het bedrijf en een kas. De brandweer rukte met groot materiaal uit en kon voorkomen dat de woning van de eigenaar en twee naastgelegen kassen in brand vlogen. De woning kreeg wel brandschade. De bewoners waren thuis en konden ongedeerd de woning verlaten. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel is de hond van de eigenaar voor controle met de dierenambulance afgevoerd. Omdat het vermoeden bestond dat er bij de brand asbest was vrijgekomen werden omwonenden gewaarschuwd ramen en deuren te sluiten. Al snel bleek dat er geen sprake was van asbest. De straten in de omgeving van het bedrijf werden door de politie afgesloten. De brandweer is tot diep in de nacht bezig geweest met (na)bluswerkzaamheden. Wat de oorzaak van die brand is geweest, is nog niet duidelijk. De politie sluit brandstichting niet uit.

Foto's gemaakt door: 112BorgerOdoorn
.

.
Deel het nieuws bericht:

Nog eventjes geduld

Stadskanaal - Centrum, nog een paar nachten en dan gaat de
grote Knoalsternacht en de volgende dag de Grote vrijmarkt weer van start.


Deel het nieuws bericht:

maandag 16 april 2012

Auto beland op zijkant na stuurcorrectie + video



Musselkanaal 16 April 2012 -
(tekst update)
Een 23-jarige automobiliste uit Musselkanaal is maandagochtend gewond geraakt in haar woonplaats. De vrouw reed over de Exloerweg en raakte door onbekende oorzaak met haar auto in de berm. Ze maakte vermoedelijk een stuurcorrectie en verloor de controle over het voertuig. Via een boom kwam de onfortuinlijke bestuurster in haar auto op de zijkant terecht. Het slachtoffer raakte bekneld en moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. Brandweer heeft de auto gestabiliseerd, opgedrukt met een luchtkussen en gestuut met stabilisatie blokken. De brandweer en het ambulance personeel en het MMT die met de LL4 te plaatse was hebben haar gestabiliseerd en op een brandcard in de ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De VOA heeft een registratie gemaakt voor hun onderzoek. Bergingsbedrijf Keizer heeft het voertuig geborgen. De LL4 was inmiddels weer op de terug weg naar Groningen. Het verkeer werd op dat moment tijdelijk omgeleid.

Foto's gemaakt door: - Ronny - 112regioflits
.

.
Video

.
Deel het nieuws bericht:

zondag 15 april 2012

Vernieling graszoden in het centrum

Stadskanaal 15 April 2012 -
Het was te verwachten. Er zullen altijd personen zijn die onnodig hun frustratie of stoerdoenerij moeten uiten in vernielzucht. Ook nu was het weer raak, en dit is al de tweede keer. In het centrum aan de Hooofdstraat heeft men de nieuwe graszoden die afgelopen weken zijn neergelegd er uit getrokken en op verschillende plekken neer gesmeten. * Tijd voor camera's in en rondom het centrum? * De heropening van de Hoofdstraat zal op 10 mei worden voltooid.

Foto's gemaakt door: 112mediastadskanaal
.

.
Deel het nieuws bericht:

Ongeval door onwelwording


Exloo 15 April 2012 –

Zondagochtend rond twintig voor elf is een man onwel geworden in zijn auto op de Oude dijk tussen Exloo en 2e Exloërmond. Doordat de man onwel is geworden is hij van de weg geraakt en tegen een bult met stenen en zand aangereden wat langs de weg lag. Het slachtoffer is met de ambulance mee gegaan naar het ziekenhuis. De auto was nog in staat om te rijden en hoefde dus niet te worden afgesleept.

Foto's gemaakt door: 112regiostadskanaal

Deel het nieuws bericht:

Schuurbrand achter woning nieuw buinen



Nieuw Buinen 15 April 2012 –

In de nacht van zaterdag op zondag werd de brandweer van 2e Exloërmond en Stadskanaal opgeroepen voor een brand in een boerenschuur. Er bleek brand te zijn ontstaan in een schuur achter een woning aan het Zuiderdiep in Nieuw Buinen. De boer die de brand had ontdekt had op verzoek van de meldkamer de deuren van de schuur opengezet zodat de koeien eruit konden. voor zover bekend zijn er geen koeien gewond geraakt. Door snel ingrijpen van de brandweer werd voorkomen dat de hele schuur afbrand. Wat er in brand heeft gestaan is niet bekend.

VIDEO

Foto's gemaakt door: 112regiostadskanaal
Video door: 112mediastadskanaal

.

.
Deel het nieuws bericht:

vrijdag 13 april 2012

Dodelijk ongeval bij ommelanderwijk


Ommelanderwijk 13 April 2012 -
Bij een ongeval op de N366 is vrijdagmiddag ter hoogte van Ommelanderwijk een automobilist om het leven gekomen. De politie denkt dat de man onwel is geworden en vervolgens tegen een boom is gereden. Daarna belandde hij met zijn wagen in een sloot. In verband met het ongeval was de weg tussen Veendam en de Pekela's geruime tijd afgesloten.

(Tekst Bron: RTVNoord)

VIDEO

Foto's gemaakt door: 112regiostadskanaal

Persbericht:
VEENDAM – Vrijdagmiddag vond er een aanrijding met dodelijke afloop plaats op de N366 in de gemeente Veendam. Hierbij kwam een 72-jarige inwoner van Nieuwe Pekela om het leven. Het slachtoffer raakte op nog onduidelijke wijze de controle over zijn auto kwijt. Hij kwam vervolgens in de berm tegen een boom en via de boom met zijn auto in de sloot terecht. De bestuurder, die alleen in de auto zat, kwam bekneld te zitten. Getuigen en hulpverleners wisten te voorkomen dat de auto verder op de kop de sloot in rolde. De brandweer heeft met technische hulpmiddelen het slachtoffer uit de auto gehaald. De man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis maar overleed. De auto is door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedacht van deze aanrijding met fatale afloop.
(Bron: Politie.nl)

.

.

Deel het nieuws bericht:

Ongeval met 45 Km wagen, twee gewonden



Stadskanaal 13 April 2012 -

Vrijdagmiddag (de 13e) om twintig voor twee zijn twee inzittenden met hun 45 kilometer-wagen tegen een paal en afvalbak gebotst in de Handelsstraat in Stadskanaal. Door een onbekende oorzaak is deze wagen op een uitbouw zitplaats boven het kanaal tot stilstand gekomen. De bestuurder kon zelf de wagen verlaten. Een portier moest door de brandweer worden verwijderd om de bij rijdster uit het voertuig te halen. Deze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een hond die ook in het wagentje zat bleef ongedeerd en is door een familielid opgehaald. Na verluid, kon de bestuurder zich niets van het voorval herinneren. De 45 Km wagen is afgesleept door Bergingsbedrijf Kiezer.

Meer info volgt als er meer bekend is over de toedracht en letsel van dit ongeval.

Foto's gemaakt door: Fotograaf E.
.

.
Deel het nieuws bericht:

donderdag 12 april 2012

Moet niet gekker worden, ach 1 maal moet kunnen ?

Opsporing verzocht: knuffelpinguïn Pinki


Drenthe/Assen 12 April 2012 -

De politie in Drenthe heeft een officieel opsporingsbericht laten uitgaan voor een verloren knuffel. Het jongetje dat zijn knuffelpinguïn zaterdag in Assen verloor lijdt aan een zware vorm van hechtingsstoornis. "Kinderen verliezen aan de lopende band knuffels'', zegt een politiewoordvoerder. "Maar dit manneke is als gevolg van zijn stoornis ontroostbaar." Niet eerder werd er voor een vermiste knuffel een opsporingsbericht uitgegeven.
Platgebeld
De politie in Assen is naar aanleiding van het bericht de hele ochtend platgebeld door journalisten. "Nee, dat hadden we niet bedacht toen we het opsporingsbericht lieten uitgaan." Bang dat er nu nog meer verzoeken voor een opsporingsbericht voor een verloren knuffel komt, is de politie Drenthe niet. In de Drentse hoofdstad zijn ook op tal van plekken posters opgehangen met foto en beschrijving van de knuffelpinguïn, die de naam Pinki draagt. De knuffel is nog niet gevonden.
Meest bijzondere knuffel
Het jongetje is tien jaar oud en heeft volgens zijn pleegvader een aantal traumatische ervaringen achter de rug. "Van de aandacht die er aan gegeven is, is hij wat opgeknapt", zegt de vader. "Hij is elke avond wel nog steeds ontroostbaar. Hij heeft veertien knuffels van pinguïns, maar dit is de meest bijzondere in zijn verzameling." Het signalement: een pinguïn, oorspronkelijk zwart-wit maar nu ietwat smoezelig en zo'n 30 centimeter groot. De knuffel is afgelopen zaterdag in het centrum van Assen verloren.


Deel het nieuws bericht:

woensdag 11 april 2012

Olie op wegdek




Vledderveen 11 April 2012 -

In en rondom Vledderveen heeft schoonmaakbedrijf MCS en Veegservice E. Lokken een schoonmaak taak gehad in de middag van dinsdag 10 april. Er was een lang spoor van (diesel) olie op het wegdek gekomen, de lengte was ongeveer 3 km lang verspreid over de Markeweg Vledderveen en de Gedemptemond. De dader van deze (diesel) olie spoor is niet bekend geworden.

Foto's zijn ingezonden, waarvoor dank.
.

.

Deel het nieuws bericht:

dinsdag 10 april 2012

Auto vol achterop voorganger geklapt (update persbericht)



Stadskanaal 10 April 2012 -
Op de Aziëlaan in Stadskanaal zijn dinsdagavond drie gewonden gevallen bij een kop-staartaanrijding. Een auto is met een harde klap achterop een andere auto geklapt, door tot nu toe een onbekende oorzaak. De klap was zo heftig dat de drie inzittenden directe zorg nodig hadden. Buurtbewoners waren te hulp geschoten om te helpen. In de aangereden auto moest de bij rijdster uit het voertuig gehaald worden door de te plaatse gekomen brandweer. De twee andere personen waren ook gewond en werden gestabiliseerd en op een brancard gelegd. Alle drie personen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De VOA heeft deze ongeval op papier gezet. Keizer uit Stadskanaal heeft beide wagens afgesleept. De weg werd na een dik uur weer vrijgegeven voor het verkeer.

Persbericht:
Stadskanaal 11 April 2012 - Op de Azielaan in Stadskanaal vond dinsdagavond een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. Een 55-jarige inwoner van Stadskanaal reed met zijn auto over de Azielaan. Naast hem in de auto zat zijn 52-jarige vriendin, ook afkomstig uit Stadskanaal. Toen hij bij een bushalte ter hoogte van de Frankrijklaan stopte om zijn vriendin af te zetten botste een 20-jarige automobiliste afkomstig uit Blijham met haar auto tegen zijn auto. De inzittenden van de voorste auto klaagden over hevig nekklachten en werden door het personeel van de ambulance gestabiliseerd. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 20-jarige vrouw uit Blijham is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De auto’s, die zwaar beschadigd raakten, zijn afgesleept door een bergingsbedrijf. Omdat de ademtest van de bestuurder uit Stadskanaal uitwees dat hij alcohol had gehad is er in het ziekenhuis bloed afgenomen om dit vast te stellen of dit ook teveel was. De politie heeft de zaak in behandeling.
(Bron: Politie.nl)

VIDEO 1

Foto's zijn gemaakt door: - Ronny - 112regioflits + video 2 en 112mediastadskanaal + video 1
Deze blog nu ook via www.112regioflits.nl te benaderen
.

.
video 2

.
Deel het nieuws bericht:

Schaal met houtblokken zorgt voor inzet brandweer



Mussel 10 April 2012 –

Dinsdagochtend rond twintig over elf werd de brandweer van Vlagtwedde en Stadskanaal opgeroepen voor een brand in een agrarisch bedrijf aan de Kopstukken in Mussel.
Ter plaatse bleek dat er een schaal met houtblokken onder de schoorsteen in een boerderij in brand stond, hierdoor was de woning vol rook komen te staan. De brandweer heeft het vuur geblust en heeft de schaal buiten gezet. Ook zijn de ramen opengezet zodat de woning weer rookvrij werd. Na een half uur keerde beide brandweerkorpsen terug naar de kazerne.

VIDEO

Foto's en video gemaakt door: 112regiostadskanaal
.

.
Deel het nieuws bericht:

zondag 8 april 2012

Paasvuren in kanaalstreek



Stadskanaal 8 April 2012 –

Rond acht uur zondagavond hebben buurtbewoners aan de Oranjestraat in Stadskanaal hun paasvuur aangestoken. Aangezien er veel zwarte giftige rook vrij kwam bij de brand is de brandweer gewaarschuwd. In overleg met de politie is besloten om het vuur te blussen met water en schuim zodat het ook niet opnieuw aangestoken kon worden. rond kwart voor negen was het vuur goed uit en kon de brandweer terug naar de kazerne.

Musselkanaal – In de wijk Ceresdorp in Musselkanaal werd ook een paasvuur ontstoken aan de Akkerweg. Buurtbewoners waren al twee dagen bezig om hier snoeiafval en ander hout heen te brengen. Rond negen uur was het dan zover het paasvuur werd ontstoken onder het genot van een flesje bier. De politie kwam ook even een kijkje nemen, maar heeft besloten het vuur te laten branden. Wel was er een opstootje tussen een jongen en de politie, maar nadat de politie een paar keer had gedreigd om de jongen mee te nemen naar de politiebureau heeft hij eieren voor zijn geld gekozen en nog even genoten van het paasvuur.

VIDEO 1

Foto's en video gemaakt door: 112regiostadskanaal
Toegevoegd foto's en video 2 van Ter Apel door: Diane
.

.
Video 2

.
Deel het nieuws bericht:

Brandweer slaagt er niet in om zwaan te vangen


Stadskanaal 8 April 2012 –
Zondagmiddag om kwart over vijf werd de brandweer van Stadskanaal opgeroepen voor een zwaan in problemen in het Julianapark. Ter plaatse bleek dat er een zwaan rond zwom met een gebroken poot. De brandweer heeft geprobeerd de zwaan te vangen zodat deze mee kon met de dierenambulance om de poot te spalken. Echter blek de zwaan nog erg goed te kunnen zwemmen met 1 poot waardoor hij de brandweer te snel af was. Ook reageerde de zwaan erg agressief waarna is besloten om de zwaan met rust te laten. Buurtbewoners houden de komende dagen de zwaan in de gaten en bellen indien nodig opnieuw de dierenambulance.

VIDEO

Foto's en video gemaakt door: 112regiostadskanaal
.

.
Deel het nieuws bericht:

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)