Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

donderdag 30 augustus 2012

Kelderbrand in een flat aan de Belgielaan




Stadskanaal -
Woensdagavond rond half elf werd de brandweer van Stadskanaal gealarmeerd voor een woningbrand aan de Gelderselaan in Stadskanaal. Bij aankomst was de politie ook al ter plaatse, maar werd niets aangetroffen. Na verder onderzoek bleek het te gaan om een brand in een portiek aan de Belgiƫlaan in Stadskanaal. Nadat men zich hierna toe had gesneld, was de brand snel onder controle. Om de portiek goed te ventileren heeft de brandweer op vakkundige wijze een ruit bovenin het portiek verwijderd waarna men met de ventilator de rook uit het pand kon blazen. Ondertussen heeft de politie een hond opgevangen die met zijn baasje uit de flat was gevlucht vanwege de hevige rookontwikkeling. De politie heeft tevens sporen veilig gesteld voor verder onderzoek. Hoe de brand is ontstaan is op dit moment niet bekend, en zal verder onderzocht worden door de politie. Stichting Salvage kwam ter plaatse om te beoordelen wat er nu verder moet gebeuren.

VIDEO

Foto's gemaakt door: - Ronny - 112regioflits, 112regiostadskanaal + video en Fotograaf E.
.
Deel het nieuws bericht:

woensdag 29 augustus 2012

Dodelijk slachtoffer bij eenzijdig ongeval

Nieuw Buinen - Persbericht
Woensdagmiddag is een 18-jarige man uit Sellingen overleden na een botsing tegen een boom. De man had dinsdagmiddag zonder toestemming een auto meegenomen uit Sellingen. Tevens was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Toen surveillerende agenten de man zagen rijden in Nieuw Buinen keerden de agenten de auto en zetten de achtervolging in om de man een stopteken te geven. Hierop verhoogde de man zijn snelheid en reed de Begoniastraat in waar hij met hoge snelheid in een bocht naar links rechtdoor reed en tegen een boom tot stilstand kwam. Toegesnelde  hulpdiensten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar dit mocht helaas niet meer baten. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De weg is enige tijd afgesloten geweest. De Rijksrecherche doet in samenwerking met de Verkeersongevallen Analyse van Politie Groningen onderzoek naar de oorzaak van dit ongeval.

Extra info:
Onderzoek neemt nog lange tijd inbeslag
Het onderzoek naar het dodelijk ongeval in Nieuw Buinen, waarbij woensdag een 18-jarige jongen uit Sellingen om het leven kwam, zal nog enkele weken duren. Het slachtoffer reed in de Begoniastraat met hoge snelheid tegen een boom en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
De jongen werd achtervolgd door een politieauto. De agenten wilden hem spreken, omdat hij zonder toestemming een auto had meegenomen en zonder rijbewijs reed. Het slachtoffer trapte het gaspedaal in, vloog uit de bocht en kwam tegen de boom tot stilstand. De rijksrecherche zegt inmiddels enkele getuigen te hebben gesproken, maar heeft nog enkele weken nodig om het onderzoek af te ronden.


Foto's en video gemaakt door: - Ronny - 112regioflits
.
.
.
.

Deel het nieuws bericht:

maandag 27 augustus 2012

Ongeval met crossauto

Drouwenermond –
Maandagmiddag tegen vijf voor Ć©Ć©n werd de brandweer van Gasselternijveen opgeroepen voor een verkeersongeval aan de Noorderblokken in Drouwenermond. Een crossauto die gesleept werd door een andere auto kwam door onbekende oorzaak in aanraking met een boom waarna de auto in aanraking kwam met een andere auto die na het ongeval in de sloot terecht kwam. Bij het ongeval zijn geen gewonden gevallen. De VOA (verkeers ongevallen analyse) heeft het ongeval in kaart gebracht. Na het onderzoek heeft bergingsbedrijf keizer die net terug kwam van het ongeval in ExloĆ«rveen beide auto’s afgesleept. De weg was tijdelijk afgezet voor het onderzoek en bergingswerkzaamheden.

VIDEO 

Foto's gemaakt door: - Ronny - 112regioflits en 112regiostadskanaal 
.

Video

.

Deel het nieuws bericht:

Twee gewonden bij aanrijding

Eerste Exloƫrmond -
Maandagmiddag om twintig voor Ć©Ć©n werd de brandweer van Tweede ExloĆ«rmond opgeroepen voor een verkeersongeval op de kruising 1e ExloĆ«rmond met de ExloĆ«rveen in Eerste ExloĆ«rmond. Omdat het juiste adres niet bekend was werden er meerdere meldingen gegeven. Het ongeval gebeurde door een voorrangsfout op de kruising. Een auto kwam in de berm tegen een boom tot stilstand en de andere in een weiland. Het ter plaatse gekomen ambulance personeel had samen met de brandweer beide mannelijke bestuurders uit de auto gehaald en beide naar een ziekenhuis gebracht. Ook het Mobiel Medische team was opgeroepen om ter plaatse te komen maar deze werd tijdens de vlucht geannuleerd omdat hun hulp niet nodig bleek te zijn. De VOA heeft onderzoek gedaan na de exacte toedracht van het ongeval. Bergingsbedrijf Keizer kreeg opdracht om beide auto’s af te slepen.

VIDEO

Foto's gemaakt door: 112regiostadskanaal, video door Meternieuws
.
.

Deel het nieuws bericht:

Brandgerucht bij een school in Mussel

Mussel -
Zondagavond om even voor tienen werd de brandweer van Stadskanaal gealarmeerd voor een brandgerucht aan de Lindenlaan in Mussel. Het bleek te gaan om een brandalarm wat afging bij een leegstaand schoolgebouw. De politie was inmiddels ter plaatse en had al rondom het gebouw gekeken maar niets aangetroffen. De brandweer heeft ook nogmaals een inspectie rondom het gebouw gedaan, maar ook verder geen bijzonderheden geconstateerd. Aangezien er niemand bereikbaar was die een sleutel van het gebouw had kon men verder niet in het gebouw zelf kijken. Wat de oorzaak van het alarm is geweest is niet bekend, waarschijnlijk ging het hier om een storing.

Foto's gemaakt door: Fotograaf E.

 
 
 
 
 

Deel het nieuws bericht:

zaterdag 25 augustus 2012

Koeien ontsnapt uit weiland



Stadskanaal –
In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de brandweer van Stadskanaal een melding dat er koeien waren ontsnapt uit een weiland aan de Esdoornstraat in Stadskanaal. Er was eerst onduidelijkheid om hoeveel koeien het precies ging, maar de boer die op een quad ter plaatse kwam vertelde dat hij 31 koeien had. De boer is de koeien met de quad op gaan jagen en zijn zo mede door hulp van de brandweer en omstanders weer het weiland in gedreven. De brandweer heeft nadat de koeien weer in het weiland stonden voor de zekerheid nog gezocht met een warmtebeeld camera, maar er werden verder geen koeien aangetroffen. De boer heeft het draad dat was geknapt gerepareerd.

Foto's gemaakt door: 112regiostadskanaal

 
 
 
 
Deel het nieuws bericht:

vrijdag 24 augustus 2012

Nacontrole Eethuis Chaplin

Stadskanaal -
Donderdagavond even na half elf werd de brandweer van Stadskanaal gealarmeerd voor een nacontrole bij snackbar Chaplin aan de Korte Hemenweg. Het bleek dat er een wasdroger in de brand had gestaan, die al grotendeels uit was, maar waar men voor de zekerheid toch even de brandweer bij wilde hebben. De brandweer heeft een snelle verkenning gedaan en vervolgens de wasdroger met vereende krachten naar buiten getild waar men hem alsnog heeft afgeblust met 1 hogedrukstraal. Over de oorzaak van het ontstaan van de brand en de eventuele schade is verder niets bekend. Nadat deze klus geklaard was is de brandweer terug gekeerd naar de kazerne.

Foto's gemaakt door: Fotograaf E, Firestationstadskanaal en 112regiostadskanaal
.
.
 
Deel het nieuws bericht:

woensdag 22 augustus 2012

Nieuwe Pager bij korps Stadskanaal

Stadskanaal - (Item van 22 juli 2012)
Brandweer test nieuwe pager
De brandweer Zuid-Groningen experimenteert met een pieper, die niet alleen kan ontvangen, maar ook kan zenden. De pager wordt getest door de vrijwilligers van de brandweerpost in Stadskanaal. Na een brandmelding kunnen ze via het apparaat direct laten weten of ze naar de kazerne kunnen komen. Dat scheelt veel geregel en moet uiteindelijk kostbare tijd opleveren. Zie ook een eerdere item over het in gebruik nemen van deze pagers voor een testperiode in Stadskanaal 
(Bron: RTVNoord)
.
.
 
Deel het nieuws bericht:

dinsdag 21 augustus 2012

Brand buurthuis ‘de Weefspoele’ in Ter Apel


Ter Apel -
In de nacht van maandag op dinsdag is in het buurthuis ‘de Weefspoele’ in Ter Apel brand uit gebroken. Buurtbewoners hadden een knal gehoord waarna zij rook uit het pand zagen komen. De brandweer van Ter Apel en Emmercompascuum werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Doordat het gebouw voor een groot deel uit hout bestaat was de brand al erg fel bij aankomst van de brandweer. Tegen 05.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Het gebouw wat in 1989/1990 door vrijwilligers werd gebouwd heeft forse schade opgelopen door de brand.

VIDEO 

Foto's en video gemaakt door: 112regiostadskanaal
.
.
Deel het nieuws bericht:

Opnieuw een buitenbrand

Stadskanaal -
De brandweer van Stadskanaal moest maandagavond uitrukken naar de Gelderselaan voor een buitenbrand. Ter plaatse bleek er een oud bed in de tuin van een sloopwoning in de brand te staan. De brandweer had de brand snel geblust en is daarna retour gegaan naar de kazerne. De brand van gisteren was ongeveer 20 meter van deze brand. Hoogstwaarschijnlijk hebben beide branden met elkaar te maken, de politie zal hier onderzoek naar doen.

Foto's gemaakt door: 112regiostadskanaal

 
 
Deel het nieuws bericht:

maandag 20 augustus 2012

Combine brand Sellingen Beetserweg

Sellingen -
Maandagavond aan het begin van de avond werd er aan de Beetserweg in Sellingen een brand gemeld aan een landbouwvoertuig, hierop werd door de brandweer Ter Apel uitgerukt met de tankautospuit en de personeelsbus. Ter plaatse aangekomen bleek het te gaan om een combine die midden in een korenveld stond die men op dat moment aan het oogsten was. Om bij de combine te komen moest men dus met het voertuig het korenveld in rijden wat zonder problemen verliep. Aangekomen bij de combine heeft men de brand geblust en hierna kon men weer terugkeren naar de kazerne in Ter Apel. Ook de politie kwam even een kijkje nemen bij de brand. De eigenaar zal een monteur ter plaatse moeten laten komen om de schade aan de combine weer te herstellen.

Foto's gemaakt door: Fotograaf E.
.
.

Deel het nieuws bericht:

Brandweer koelt kippenschuren

 Veelerveen – 
Zondagmiddag liep de temperatuur in een kippenschuur aan de B.L. Tijdensweg in Veelerveen flink op. De brandweer van Vlagtwedde, Stadskanaal en Bellingwedde hebben de Kippenschuren met 3 waterkanonnen en 6 slangen gekoeld. In de schuren zaten totaal ongeveer 100.000 kippen, het is onbekend of alle kippen het hebben overleefd. De brandweer is bijna de hele avond bezig geweest om beide schuren te koelen.

VIDEO

Foto's gemaakt door: 112regiostadskanaal  + video en Jacob Musch (WWActueel)
.

.
 

Deel het nieuws bericht:

Grote buitenbrand aan de Europalaan

Stadskanaal -
Zondagavond heeft er een grote buitenbrand gewoed tussen de Belgielaan en de Europalaan. Een oude tuinhuisje en hout is hier blijkbaar in brand gestoken. Dit lag achter in de tuin van nog te slopen woningen. De brandweer was er snel bij en heeft deze buitenbrand geblust.

Video 1 aankomst brandweer, Firestationstadskanaal

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - 112regioflits + video 2 en 112regiostadskanaal

.
.
Video 2

.

Deel het nieuws bericht:

zaterdag 18 augustus 2012

Opsporing Verzocht: Gele Dwerg al een tijdje spoorloos

Nederland 16-07-12 -
Gele Dwerg al een tijdje spoorloos. Wie weet waar zij gebleven is. Na het zien van onze opsporing video kunt u het ons tippen over de verblijfplaats van haar. Graag zouden wij haar vandaag nog direct terug willen plaatsen.
.
.
Nederland 18-08-12 - Intussen is hij alweer een tijdje gevonden en dat hebben jullie wel al gemerkt. Wij hebben er een dikke maand op moet wachten tot hij weer gevonden zal worden.
Hij laat zich nu behoorlijk voelen en laat de mensen zweten....... Maar men heeft nu ook veel plezier.
Deel het nieuws bericht:

Coniferenbrand Musselkanaal

 Musselkanaal -
Zaterdagmiddag tegen tien over vijf werd de brandweer van Stadskanaal opgeroepen voor een buitenbrand aan de Schoolstraat in Musselkanaal. Het betrof hier een rij coniferen bomen die in brand stonden. Een bewoner was al met een tuinslang bezig om de brand te bestrijden in afwachting van de brandweer. Deze werden al snel door de spuitgasten geblust. Op dit moment geen verdere info.

Foto's gemaakt door: Fotograaf E.
.
.
Deel het nieuws bericht:

Pas op met asfalt en dieren


Deel het nieuws bericht:

Hulpverleners assisteren elkaar



Stadskanaal -
Zaterdagmorgen om kwart voor negen werd de hulp ingeroepen van de hoogwerker van brandweer Stadskanaal. Aan de Lyceumlaan in 1 van de flats was een ziektegeval. Deze patiƫnt kon niet via de normale weg uit de woning gehaald worden. Daarom werd door het ambulance personeel om de hoogwerker gevraagd voor een afhijsing vanuit de woning in die flat. Intussen was de trauma heli (lifeliner 4) van het UMCG ook al onderweg voor assistentie. Die is later geland op het schoolplein van de Anne de Vriesschool vanwaar de politie de arts en verpleegkundige met de auto naar de juiste locatie heeft vervoerd. Terwijl MMT-arts en verpleegkundige het ambulancepersoneel assisteerden, had de piloot nog even de tijd om met de kinderen op de foto te gaan. Het hele gebeuren trok veel bekijks op dat moment. Meer info over de patiƫnt vermelden wij hier niet.

** Staat u met kind of kind alleen op de foto bij de Heli, neem contact op via de mail:
** 112regioflits@gmail.com

Foto's gemaakt door: Fotograaf E. en Firestationstadskanaal

.
.
 

Deel het nieuws bericht:

vrijdag 17 augustus 2012

Scooter rijd tegen achterkant auto

Stadskanaal -
Iets na half twaalf vrijdag morgen heeft er in Steenhouwer te Stadskanaal een ongevalletje voorgedaan. Een scooterbestuurster is tegen de achterkant van een auto gereden. De vrouw had licht letsel aan haar hand en arm en is meegegaan naar het ziekenhuis. De schade aan de auto is een kapot achterlicht en vermoedelijk wat lichte schade.

Foto's gemaakt door: - Ronny - 112regioflits
Tipgever bedankt voor de tip. Heeft u ook tips ? Meld ze via 06-25367536 - Onze dank alvast -

 
 
 
Deel het nieuws bericht:

Gebouw brand Sportclub Stadskanaal


Stadskanaal - (Tekst aangepast 10:09 uur)
Afgelopen nacht om twee uur heeft er brand gewoed in een bijgebouw/schuurtje op het voetbalterrein van SC Stadskanaal. Een container die tientallen meters van het bijgebouw afstond brandde ook. Er werden twee brandhaarden ontdekt. Het bijgebouw is volledig uitgebrand. De politie heeft deze plekken bewaakt in afwachting van de TR (technische recherche) om onderzoek te doen naar eventuele sporen. Brandstichting word niet uitgesloten.

Foto's gemaakt door: Fotograaf E.
.
.
Deel het nieuws bericht:

Berging Mesttankwagen N366

Musselkanaal -
Tegen tien voor vier donderdagmiddag werd er een verkeersongeval gemeld bij de brandweer. Stadskanaal rukte uit naar de N366 afslag Musselkanaal-Noord. Daar was een mesttankwagen omgevallen en lag met zijn rechterkant in de berm. Vermoedelijk heeft deze chauffeur de oprit te scherp genomen en is de achterkant van zijn vrachtwagen gaan kantelen en belande in de berm van de oprit naar Musselkanaal-Noord. Deze chauffeur was licht verwond aan zijn rechterkant van zijn wang. Gelukkig geen ernstige verwondingen of beknelling. Diverse instanties hebben geholpen met het opruimen van de vrijgekomen slibafval, de inhoud is overgepompt om het bergen van de vrachtwagen makkelijker te maken. Bergingsbedrijf Poort uit Hoogkerk heeft de berging gedaan. Rond half acht s'avonds was de op en afrit weer vrij voor verkeer.

Politie persbericht:
Chauffeur met vrachtwagen op zijn kant
Op de N366, ter hoogte van de afslag Mussel, raakte donderdagmiddag een 42-jarige vrachtwagenchauffeur uit Witteveen gewond bij een eenzijdig verkeersongeval. Bij het nemen van de afslag begon de combinatie te scharen. Hierbij verloor hij de macht over het stuur en raakte in de slip. De vrachtwagencombinatie kwam op de afrit op zijn kant tot stilstand. De chauffeur kon met behulp van omstanders uit het voertuig komen. Hij werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De lading, slibafval, liep uit de tank in de sloot naast de weg. De sloot werd ingedamd om verdere vervuiling te voorkomen. De vrachtwagen raakte beschadigd en werd door een berging bedrijf afgesleept. De weg was geruime tijd afgesloten voor het verkeer.
 


Foto's gemaakt door: - Ronny - 112regioflits en Fotograaf E. Klik HIER voor zijn foto's
Video gemaakt door: - Ronny -
Foto's deel 1


Video
.

Deel het nieuws bericht:

donderdag 16 augustus 2012

Buitenbrandjes in het pagebos

Stadskanaal -
Donderdagochtend werd de brandweer van Stadskanaal rond half elf opgepiept voor een buitenbrand bij de Renne in Stadskanaal. Ter plaatse bleek in het bos achter de Renne meerdere brandhaarden te zijn. Hierop is de brandweer met de tankautospuit het bos in gegaan en de branden (waar al bluspogingen bij waren  verricht) afgeblust. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. 

Foto's gemaakt door: - Ronny - 112regioflits en Firestationstadskanaal
.

.
Deel het nieuws bericht:

woensdag 15 augustus 2012

Combaine brand Ter Apel Veenweg

Ter Apel -
Woensdagavond rond half negen werd er een brand gemeld in een landbouwvoertuig aan de Veenweg in Ter Apel. Hierop rukte de brandweer van Ter Apel uit, en het bleek bij aankomst te gaan om een brand in een combine op het land. Gelukkig viel het allemaal mee, en de brandweer heeft Ć©Ć©n en ander geblust. Net toen men weer wilde vertrekken bleek dat het toch nog een beetje smeulde en hierop heeft de brandweer alsnog weer de slang uitgerold om het vuur wat er nog inzat te blussen.

Foto's gemaakt door: Fotograaf E.
.
.

Deel het nieuws bericht:

Brandgerucht omgeving van Jumbo

Stadskanaal -
Woensdagavond is de brandweer van Stadskanaal naar de Poststraat bij de Jumbo geweest voor een brandgerucht. Een melder had wat brandlucht geroken maar wist niet waar het vandaan kwam. De brandweer heeft een onderzoek gedaan op diverse plekken naast de parkeerplaatsen van Jumbo. Bij Jumbo zelf was geen brand (wat op twitter werd gesuggereerd). Er werd niets waargenomen waarop men weer terug keerde naar de kazerne.

Foto's gemaakt door: - Ronny - 112regioflits

 
 

Deel het nieuws bericht:

dinsdag 14 augustus 2012

Auto botst op vrachtwagen en cabrio Thunderbird


Musselkanaal -
Brandweer van Stadskanaal moest dinsdagmiddag om vijf over half vier naar de Kruisstraat - N975 in Musselkanaal voor een wegdek reiniging. Iets eerder was daar namelijk een ongeval gebeurd. Een blauwe VW Passat was door nog onbekende oorzaak tegen de zijkant van een vrachtwagen met laadbak gekomen en door geschoten om tegen een rode Thunderbird Cabrio tot stilstand te komen. Deze Thunderbird staat op het terrein van een autohandelaar te koop tussen meerdere occasions.  Over de oorzaak is ons nu niets bekend. De brandweer van Stadskanaal heeft het bevuilde wegdek gereinigd. De politie heeft alles op papier gezet, naderhand heeft Bergingsbedrijf Keizer de zwaar beschadigde VW afgesleept.
** Politie heeft geen persbericht geplaatst op Politie.nl **

VIDEO door: Firestationstadskanaal 

Foto's en video 2 gemaakt door: - Ronny - 112regioflits
.

.
Video 2
.
Deel het nieuws bericht:

maandag 13 augustus 2012

Cruiseschip Celebrity Reflection


Papenburg -
Bij de Meyer Werf in Papenburg is het cruiseschip Celebrity Reflection uitgedokt. De Celebrity Reflection is zondagmorgen de overdekte werf uitgevaren. Anderhalf uur later lag hij buitengaats op z'n plek. Het schip is 320 meter lang en 37 meter breed en kan drieduizend passagiers bergen in ruim 1500 slaapvertrekken. Half september wordt de Celebrity Reflection naar de Eemshaven gevaren om daar afgebouwd te worden. Het cruiseschip trok zondag duizenden nieuwsgierige kijkers.

(Bron tekst: RTVNoord)

Foto's gemaakt door: Mediastadskanaal
.
.
 
Deel het nieuws bericht:

Auto inbrekers aangehouden

(Archief foto)


Stadskanaal -
Een 56-jarige man en een 23-jarige vrouw uit Stadskanaal zijn maandagochtend op de Handelskade en de van Boekerenweg door de politie aangehouden. De politie kreeg een melding dat twee personen zich verdacht ophielden op de van Boekerenweg. In de omgeving trof de politie niemand aan. Op de Handelskade zagen agenten een man op een fiets rijden die voldeed aan het signalement. Daarop hielden ze de man staande. In zijn fietstassen troffen ze inbrekersgereedschap en een navigatiesysteem aan. Omdat de Kanaalster geen aannemelijke verklaring had over de herkomst, werd hij aangehouden. Met de verdachte onderweg naar het bureau zagen de agenten even later op de van Boekerenweg een vrouw lopen die zichtbaar voorwerpen onder haar trui droeg. Zij werd ook staande gehouden. Bij controle bleek dat de vrouw een autoradio en ook een navigatiesysteem bij zich had. Ook de vrouw had geen verklaring over hoe zij aan die spullen kwam. De 23-jarige vrouw werd ook aangehouden. Beide verdachten werden overgebracht naar het cellencomplex in Groningen. De politie stelt een onderzoek in.

(Bron: Politie)

Deel het nieuws bericht:

zondag 12 augustus 2012

Eigenaar vind gestolen auto terug in vijver

Stadskanaal -
Zaterdagavond is er in Stadskanaal een personenauto ontvreemd. De eigenaar die van z'n werk kwam moest even iets afgeven en had naar eigen zeggen de sleutels in het contactslot laten zitten. Toen hij weer buiten kwam was de auto verdwenen. Hierop is hij in de omgeving gaan zoeken en trof uiteindelijk zondagochtend zijn auto aan in de vijver langs Maarsbroek. Bergingsbedrijf Keizer uit Stadskanaal die net een auto had opgehaald van een ongeval uit Onstwedde op de N365 kon dus direkt doorrijden om deze auto uit het water te halen. De politie zal de autodiefstal onderzoeken. Bergingsbedrijf Keizer heeft de auto afgevoerd, deze is door de waterschade waarschijnlijk Totall-loss is.

Foto's gemaakt door: Fotograaf E.
.
.
Deel het nieuws bericht:

zaterdag 11 augustus 2012

Auto in lichterlaaie

Gasselternijveenschedreef -
Zaterdagmiddag is er op de Gasselternijveenschedreef een auto opgebrand. Volgens de eigenaar van het voertuig was de auto afgeslagen en wilde niet meer starten. De eigenaar is hierop naar huis gegaan om later terug te komen om de auto op te halen samen met een kennis, maar dit was dus niet meer nodig aangezien de auto al volledig in de brand stond. De totaal verwoeste auto is geblust door de brandweer van Stadskanaal en vervolgens afgesleept door bergingsbedrijf keizer.


VIDEO 1

Foto's gemaakt door: - Ronny - 112regioflits + video 2 en Fotograaf E.
.
.
Video 2

.
 

Deel het nieuws bericht:

Kippenschuur volledig afgebrand

Bourtange -
Vrijdagavond rond tien over tien werd de brandweer van Ter Apel gealarmeerd voor een leegstaande kippenschuur in de brand aan de Wollingboerweg in Bourtange. Aangezien het tijdens het aanrijden van de brandweer Vlagtwedde al duidelijk werd dat het een uitslaande brand betrof werd er direct opgeschaald naar middelbrand en werden de oosterburen gealarmeerd om bijstand te verlenen aan de brandweer van Vlagtwedde. De brandweer van Bellingwedde was inmiddels ook ter plaatse gekomen om te helpen met de watervoorziening, de brandweer van het Duitse Rhede hoefde niet meer in actie te komen en kon onverichte zake terugkeren. De brandweer van Stadskanaal werd nog wel  gealarmeerd om te komen helpen met de hoogwerker zodat de brand van bovenaf bestreden kon worden. Bij de brand in de leegstaande kippenschuur is asbest vrijgekomen, de directe omgeving van de schuur is afgezet en door middel van nader onderzoek zal het verspreidingsgebied moeten worden bepaald en de te nemen vervolg maatregelen. De kippenschuur kan als verloren worden beschouwd.

Foto's gemaakt door: Fotograaf E. en Jacob M.
.
.
Deel het nieuws bericht:

vrijdag 10 augustus 2012

Auto bijna sloot in aan de Vijverstraat


Ter Apel -
Vrijdagavond werd er een verkeersongeval gemeld aan de Vijverstraat-Stationsstraat in Ter Apel. Later bleek er geen beknelling te zijn en werd de brandweer afgemeld. Een ouder echtpaar zaten in de grijze auto die bijna in de sloot was beland.

Meer info volgt later

VIDEO door Vince Lankorst
http://www.zideo.nl/video/view/playzideo/6c4965616d6c6475/zideo/6c5971576e56343d

Foto's gemaakt door: Fotograaf E.
.
.

Deel het nieuws bericht:

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)