Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

zondag 31 mei 2015

Schuur uitgebrand in Valthermond

Valthermond –
De brandweer van Tweede Exloërmond werd zondagochtend om twintig voor zes opgeroepen voor een schuurtje in brand aan het Noorderdiep in Valthermond. De brandweer had het vuur snel controle, maar kon niet voorkomen dat de hele schuur verloren ging. Er word nog gekeken of er bij de brand asbest is vrijgekomen. De oorzaak van de brand is niet bekend.
VIDEO




Foto's en video door: DeKantfotografie

 

Deel het nieuws bericht:

vrijdag 29 mei 2015

Fietsendiefstal Stadskanaal, PAS OP !

Stadskanaal -
Politie Stadskanaal waarschuwt voor fietsendieven. In korte tijd drie fietsen weggenomen in het centrum. Ziet u iets verdachts 09008844


Deel het nieuws bericht:

donderdag 28 mei 2015

Noodhulpverlening aan bewoner in woning + video

Stadskanaal -
Donderdagmorgen tegen half elf hebben hulpverleners waaronder politie, ambulance personeel van twee ambulances en intussen kwam het traumateam MMT ingevlogen met de lifeliner 4, noodhulpverlening geboden aan een persoon in een woning aan de Utrechtselaan. Deze persoon is na gestabiliseerd te zijn op de brancard met spoed in de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Intussen was de Lifeliner weer opgestegen op retour voor een refeul en terug naar hun standplaats. Voor de woning was het afgezet met lint, de TR - Technische Recherche heeft onderzoek gedaan in en rondom de woning. Deze onderzoek moet duidelijkheid geven hoe deze persoon gewond is geraakt.
VIDEO
Foto's en video door: - Ronny - 112regioflits
Voor alle foto's klik HIER
Video

.
Deel het nieuws bericht:

woensdag 27 mei 2015

Bouwvakker raakt gewond na val van steiger

Emmen -
Bij werkzaamheden aan het nieuwe theater aan de Hondsrugweg in Emmen is een grote steiger omgevallen en betonnen platen ingestort. Daarbij raakte een man gewond. De steiger stond in het in aanbouw zijnde pand. Het gaat om een werknemer van bouwbedrijf Dura Vermeer. Dit ongeval werd gelijk opgeschaald naar GRIP 1 situatie omdat het vermoeden was dat er meerdere slachtoffers bij betrokken zouden zijn. Dit bleek niet het geval te zijn. Andere werknemers zouden net op tijd zijn weggedoken. Meerdere ambulances, brandweer van Emmen en Sleen, politie en het Mobiel Medische Team met de traumahelikopter kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen. De gewonde man was aanspreekbaar en is met de traumahelikopter naar het UMCG in Groningen gebracht. De oorzaak van dit bedrijfsongeval wordt onderzocht.
Foto's gemaakt door: 112kanaalstreek
 
 
 
 
 
 
 
Deel het nieuws bericht:

dinsdag 26 mei 2015

Automobilist ramt lantaarnpaal in Borger

Borger –
Een automobilist is zondagmiddag 24 mei op de N34 bij Borger tegen een lantaarnpaal gereden. De auto raakte hierbij zwaar beschadigd, beide inzittenden bleven ongedeerd. De man en vrouw reden vanuit Schoonloo richting Borger. De bestuurder verklaarde last te hebben gehad van een slapende voet. Daardoor raakte hij bij de rotonde naast de weg en raakte de lantaarnpaal.
VIDEO
Foto's en video door: DeKantfotografie
 
 
 
 
 
Deel het nieuws bericht:

Oefening inzittenden zoeken na auto op de kop in de sloot

Stadskanaal -
Dinsdagavond heeft een brandweerploeg van Stadskanaal een korte oefening gedaan aan de Leerlooier. Daar lag een auto op de kop in een sloot met water, twee brandweermannen met waterpakken aan gingen rondom de auto op verkenning uit om mogelijke inzittenden te kunnen traceren, in en rondom de auto. Een brandweerman op de kant keek met de warmtebeeldcamera naar warmtebronnen in het water wat dan op kan duiden dat daar een lichaam in het water kan liggen. Na deze korte oefening werd alles nog even in de groep nabesproken.

Foto's door: - Ronny - 112regioflits

 
 
 
 
 
 
 
 
Deel het nieuws bericht:

Demonstratie met politiehond door Bos Security Dogs

Stadskanaal -
Dinsdagmiddag heeft Bos Security Dogs op uitnodiging van de Willibrordschool in Stadskanaal een demonstratie gegeven met 1 van hun politiehonden. In de middag ging Bos Security Dogs op bezoek bij een groep scholieren om in de klas diverse uitleg te geven wat hij en zijn collega's met hun politiehonden zoal doen. Wat voor werkzaamheden en waar men zoal ingezet word om bijvoorbeeld gebouwen te bewaken enz. Voor meer info en over hun werk kijk even op hun site Bos Security Dogs 
Tegen drie uur ging deze groep kinderen naar het schoolplein, voor de veiligheid moest men achter de bosschages blijven. Hier werd kort gedemonstreerd hoe een politiehond een verdachte probeert te pakken te krijgen om dan door de politie aangehouden te worden. Uiteraard werd er ook een leraar en lerares van deze school in het dikke beschermende pak gehesen om zelf ook te ervaren hoe het voelt als zo'n hond je te pakken neemt. Nou dat vonden de kinderen wel heel mooi, "nog een keer ... "nog een keer..." riepen ze tegen de leraar.
VIDEO
Foto's en video door: - Ronny - Regio-Events
Voor alle foto's klik HIER
.



Deel het nieuws bericht:

Getuigen gezocht van brutale inbraak uit garagebox

Getuigen gezocht: inbraak garagebox Omloop te STADSKANAAL

Muzikant Bert Drenthe opgeschrikt door diefstal apparatuur: “Alsof ze het geweten hebben.’’
Lees ook het interview met Bert Drenthe door RTVStadskanaal
http://www.rtvstadskanaal.nl/2015/05/25/muzikant-bert-drenthe-opgeschrikt-door-diefstal-apparatuur-alsof-ze-het-geweten-hebben/

Geachte deelnemer,

De politie onderzoekt een incident van inbraak garageboxen in uw buurt. Misschien heeft u iets gezien of gehoord en draagt uw informatie bij aan de oplossing van dit geval van deze inbraak garagebox.
De inbraak in de garageboxen is gepleegd tussen zaterdag 23 mei 2015 10:00 uur en maandag 25 mei 2015 07:00 uur in de omgeving van Omloop ter hoogte van garageboxen te Stadskanaal.

Het signalement van de verdachte(n) is niet bekend.

Toedracht: Uit 1 van de garageboxen werd een aanhangwagen weggenomen met een aluminiumbak en gifgroene huif. Aanhanger is later teruggevonden in het water aan de Dwarsweg te Stadskanaal. Goederen uit de aanhanger zijn verdwenen.

Klik op onderstaande link om afbeelding te openen:
https://alerteren.burgernet.nl/documenten/nieuwsbrieven/69d955c8b7a8e9d204ea1370530bb106.JPG

Heeft u of één van uw huisgenoten:

Rond het tijdstip van het delict een persoon of personen gezien die zich verdacht ophielden of die zich vreemd gedroegen in de omgeving?
Tussen genoemde tijdstippen de aanhangwagen met gifgroene huif gezien?
Rond het tijdstip verdachte voertuigen (auto's, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving?
Kennis van getuigen die dit delict hebben waargenomen?
Andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek?
Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met dit delict, neemt u dan direct contact op met de politie via de "Reageren"-knop. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer).

Met vriendelijke groet,

Politie te Stadskanaal

J Amesz
Telefoon: 0900-8844

Deel het nieuws bericht:

zondag 24 mei 2015

Automobilist ramt lantaarnpaal

Borger -
Een automobilist is vanmiddag op de N34 bij Borger tegen een lantaarnpaal gereden. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd, beide inzittenden bleven ongedeerd. De man en vrouw reden vanuit Schoonloo richting Borger. De bestuurder verklaarde last te hebben gehad van een slapende voet. Daardoor raakte hij bij de rotonde naast de weg en raakte de lantaarnpaal.
VIDEO

Foto's en video door: DeKantfotografie

 
 
 
 
Deel het nieuws bericht:

zaterdag 23 mei 2015

Voor derde keer bankje in de fik Pagedal

Stadskanaal -
Voor de derde keer in twee weken tijd heeft de brandweer een brandend bankje moeten blussen in Stadskanaal. De brandweer in Stadskanaal werd vrijdagavond rond 22:55 uur opgeroepen voor een buitenbrand bij de kiosk aan het Pagedal in Stadskanaal. Ter plaatse trof men bij het strand een brandend kunststoffen bankje aan. Het is niet de eerste keer deze maand dat de brandweer een brandend bankje moet blussen. Op 14 en 16 mei brandden er ook al bankjes af in Stadskanaal. De politie doet onderzoek.

Foto's door: Marc Dol

 
 
 
 
Deel het nieuws bericht:

vrijdag 22 mei 2015

Auto botst op de N374 tegen twee bomen

Buinen –
Vrijdagmiddag rond half vijf had er een éénzijdig ongeval plaats gevonden op Buinerweg N374 tussen Buinen en Borger. De bestuurder van een Robin Hood was door onbekende oorzaak van de weg geraakt. De auto botste aan de linkerkant van de weg tegen een boom. Na een keer in het rond te zijn gegaan en een tweede boom te hebben geraakt kwam de auto op de parallelweg tot stilstand. De twee mannelijke inzittenden raakten wonder wel niet gewond. Door de klap was het reservewiel dat achter op de auto zat afgebroken en in een tarweveld terecht gekomen. Dit reservewiel, dat niet is terug gevonden, had bij het afbreken op enkele centimeters na een andere auto gemist. De bestuurster van deze auto was zich rot geschrokken. De politie heeft een registratie gemaakt en een medewerker van de provincie Drenthe heeft de gemeente ingeschakeld om de grote ontstaande olie plek schoon te maken. Bergingsbedrijf Willem Keizer werd later ingeschakeld om de auto te bergen.
VIDEO
Foto's door: 112kanaalstreek en DeKantfotografie + video

 
 
  
Deel het nieuws bericht:

woensdag 20 mei 2015

Weggebruiker ziet mannen met wapen, blijkt nepwapen

Gieten -
Woensdagmorgen zijn bij rotonde Gieten drie mannen in een auto aangehouden. Waarbij Nepwapens in de wagen zijn gevonden. Weggebruiker zag op A28 bij Groningen mannen met wapen in een auto rijden en alarmeerde de politie. Auto is door politie met meerdere voertuigen bij Gieten tot stoppen gedwongen. Onderzoek zal moeten uitwijzen of het om een echte of nepwapen gaat.

Politie persbericht:

https://www.politie.nl/nieuws/2015/mei/20/01---jongen-met-nepvuurwapen-aangehouden.html

Info politie via Twitter,  foto door Marc Dol.

Deel het nieuws bericht:

dinsdag 19 mei 2015

Sportschool Olympus word voor 3 maanden gesloten + extra info over, wij zijn gewoon open

Stadskanaal - (extra info onder het bericht)

Burgemeester Baukje Galama kan zich niet vinden in de kritiek die ze van sportschool Olympus krijgt, over haar besluit het pand voor 3 maanden te sluiten. Dat maakte ze maandagavond kenbaar in een gesprek met RTV Stadskanaal. In het pand aan de Handelsstraat in Stadskanaal werd afgelopen maart een wietkwekerij ontmanteld. Op de Facebook-pagina van de sportschool wordt onbegrip geuit over de straf reactie olympus.De burgemeester is vastbesloten: ”Dit is een gevolg van een overtreding die ik niet heb begaan. De verantwoordelijkheid voor dit delict en de consequenties ervan liggen geheel bij de eigenaar.”  Galama benadrukt dat er ook niemand op straat gezet wordt, zoals door medewerkers van Olympus wordt gesteld. ”Alle bedrijfsactiviteiten kunnen gewoon doorgaan in een tijdelijk pand aan de Hoofdstraat.”  Er is door de sportschool nog via een advocaat geprobeerd de sluiting te voorkomen, maar de voorzieningenrechter oordeelde afgelopen woensdag in het voordeel van de Gemeente.

Ook wijst ze erop dat de eigenaar geen onbekende van de politie is. ”Het is niet de eerste keer dat deze man de Opiumwet heeft overtreden, en zoals in de sport mensen iets kunnen leren hoop ik dat hem nu ook een lesje is geleerd. Ik hoop dus ook dat hij niet op dezelfde voet door zal gaan, en geen inkomsten meer zal genereren met wietkwekerijen. We weten allemaal dat dat strafbaar is, en hij weet dat dus ook.”
Soepel
”Ik ben in mijn besluit met 3 maanden nog soepel geweest. Ik had het namelijk ook voor 6 maanden kunnen sluiten, en bij een volgende overtreding zal ik ook zwaarder moeten straffen. Deze mogelijke maatregel is te lezen in het drugsbeleid van de Gemeente, dat is een openbaar stuk en kan dus ook gewoon door de eigenaar in worden gezien. ” Ze denkt echter dat het niet zo ver zal hoeven komen. ”Ik ga er vanuit dat een ezel zich niet twee keer aan dezelfde steen gaat stoten.”

De sportschool wilde geen reactie geven tegenover RTV Stadskanaal.
(Bron: RTVStadskanaal)

Extra info:
Op Facebook is te lezen dat het fitness gebeuren van  Sportschool Olympus gewoon door blijft gaan en nu in een vervangende pand zitten. Lees er meer over op Facebook van Fitness Olympus
Deel het nieuws bericht:

ReumActief neemt cheque in ontvangst

Musselkanaal/Stadskanaal -
Elk jaar verbindt de stichting Klap tot Klap een goed doel aan haar jaarlijkse loopevenement. Stichting ReumActief uit Musselkanaal was het Goede Doel voor de afgelopen 25e editie Klap tot Klaploop. Lopers konden een vrijwillige bijdrage doneren. De opbrengst dit jaar is een bedrag van € 1.000,- geworden. Gemeenteraadslid Egbert Nijenbanning heeft daarbij een bijzondere bijdrage bijeen gelopen door persoonlijk een aantal sponsoren aan zijn deelname te verbinden. Samen met hem heeft het bestuur van de stichting Klap tot Klap dinsdagavond symbolisch de cheque aan Anita Sanders en Angelique Stoker overhandigd. Deze gebeurtenis vond om 19.00 uur plaats in de Meidoornschool / De Dolfijn gevestigd aan de Vlaanderenlaan 7 te Stadskanaal. Deze geschenk werd blij en enthousiast in ontvangst genomen door de twee vrouwen.
Voor meer info over Reumactief lees verder .......
Foto's door: - Ronny - Regio-Events

 
  

Deel het nieuws bericht:

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)