Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

donderdag 30 maart 2017

Zeer Grote brand +Grip 1 boerderijen Exloo - update

Exloo - 30-03-17 RTVDrenthe
In Exloo is vannacht brand uitgebroken in drie boerderijen aan de Zuiderhoofdstraat.

De omvang van de brand is enorm. Volgens verslaggever Jeroen Kelderman lijkt het 'alsof er een vliegtuig is neergestort in Exloo'. Een boerderij is inmiddels helemaal in de as gelegd. Twee andere boerderijen staan nog in brand.

De brandweer zet groots in om het vuur te blussen.
(Bron tekst, twitter: https://twitter.com/RTVDrenthe/status/847246477441220610 )

Zeer Grote brand verwoest distilleerderij Exloo

Exloo - 30-03-17
In Exloo is woensdagnacht brand uitgebroken in een woonboerderij en twee schuren aan de Zuiderhoofdstraat. De bewoners zijn nog niet gevonden. Het gaat om panden van de voormalige distilleerderij Turv. De omvang van de brand is enorm. Volgens verslaggever Jeroen Kelderman leek het bij aankomst 'alsof er een vliegtuig is neergestort in Exloo'. De woonboerderij en een schuur zijn inmiddels helemaal in de as gelegd, De derde schuur staat nog in brand. In die schuur staat een vat met 15.000 liter alcohol.

Bewoners spoorloos
Of de bewoners in de woonboerderij aanwezig waren toen de brand uitbrak, is onbekend. Volgens buurtbewoners brandde er gisteravond nog wel licht in de boerderij. De hulpdiensten zijn aan het zoeken. De brandweer meldt dat er contact is geweest met familie en kennissen, maar dat die niet konden vertellen of de bewoners thuis waren.

Oorzaak onbekend
Verslaggever Jeroen Kelderman sprak ter plaatse met meerdere omwonenden. Zij vertellen dat het vuur in alle drie de panden tegelijk lijkt te zijn begonnen. De politie kan nog niet zeggen wat de oorzaak van de hevige brand is. Maar de plek wordt aangemerkt als een 'plaats delict'.

De relatie tussen de eigenaren van distilleerderij Turv en omwonenden en ondernemers uit Exloo zou al enige tijd erg slecht zijn. Dagblad van het Noorden meldde eerder deze maand dat onbekenden probeerden het stel weg te pesten uit het dorp.

Grootse inzet
De brandweer zet groots in om het vuur te blussen. Burgemeester Jan Seton is naar de plek van de brand gekomen om poolshoogte te nemen.

Te koop
De distilleerderij Turv stond te koop. De familie Smakman kocht zo'n twee jaar geleden het voormalige streekmuseum Bebinghehoes om er de distilleerderij te beginnen. Maar slechts anderhalf jaar later zette het stel hun bedrijf te koop. Turv stond sinds begin maart te koop voor drie miljoen euro.

Politie doet onderzoek:

Politie start onderzoek naar brand in #Exloo  https://t.co/mYEMknmYU4

Video
https://www.youtube.com/watch?v=vuCUvmtvLqo&t=12s

Beelden door: Marcel Euving | DGZ Media

Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)