Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

vrijdag 24 juli 2009

12 jaar voor ontvoering en verkrachting

Leeuwarden / Tweede Exloërmond 24 Juli 2009 -
Voor ontvoering en verkrachting van een 14-jarig meisje uit Tweede Exloërmond is een 56-jarige man uit het Duitse Meppen in hoger beroep veroordeeld tot 12 jaar cel. Eerder werd de Duitser voor der rechtbank in Assen tot 10 jaar cel veroordeeld. Het gerechtshof in Leeuwarden acht verkrachting bewezen. Ook een eerder strafblad van de man in Duitsland weegt volgens het Hof zwaar mee in de veroordeling. De Duitser is eerder voor soorgelijke vergrijpen veroordeeld. In 2007 (4 oktober) vergreep de duitser Herbert R. zich aan de toen 14-jarige uit Tweede Exloërmond. Het meisje werd op de Oude Dijk in Exloo op gewelddadige wijze verkracht. De rechtbank in Assen veroordeelde R. tot 10 jaar cel. Maar het Hof in Leeuwarden vindt die straf te laag, aldus rechter Koolschijn. Het Openbaar Ministerie spande het hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Assen aan. Tijdens de zitting in Leeuwarden kwamen nieuwe feiten naar voren. Zo bleek Herbert R. in Duitsland dus al eens eerder tot 12 jaar celstraf is veroordeeld vanwege hetzelfde vergrijp. Die feiten hebben er voor gezorgd dat de straf hoger uit valt. Persadvocaat generaal Marina Weel is dan ook tevreden.
(Tekst: RTVDrenthe.nl)


Bericht van 4 oktober 2007:
Tweede Exloërmond - De politie Drenthe heeft donderdagmiddag rond kwart over drie na een wilde achtervolging een 54-jarige Duitser gearresteerd op verdenking van ontvoering van een 14-jarig meisje uit de gemeente Borger- Odoorn. De aanhouding gebeurde aan de Schreierswijk in Gasselternijveen. De Technische Recherche heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld zo wel buiten als in de auto. Bergingsbedrijf Keizer heeft in opdracht van de politie de auto voor verder uitgebreid onderzoek afgesleept naar het bureau. De politie kreeg halverwege de middag van verschillende getuigen tips binnen over de ontvoering. Een persoon zag de Duitser en het meisje rijden en meldde de politie dat het niet goed voelde. ”Volgens deze getuige zat het meisje duidelijk niet voor de lol in de auto”. De meldingen waren aanleiding voor de politie om een omvangrijke zoekactie op touw te zetten. Toen de verdachte automobilist werd aangetroffen, ontstond een wilde achtervolging. Die voerde onder meer door Tweede Exloërmond, Musselkanaal en het Mondengebied waarna de man uiteindelijk in Gasselternijveen kon worden aangehouden. Onduidelijk is nog of het meisje op dat moment nog in de auto zat. De politie kan nog niet vertellen hoe de man met het meisje in contact is gekomen. Ook wil de politie nog niet zeggen of er sprake is van seksueel misbruik. Volgens de politie maakt het slachtoffer het naar omstandigheden goed. De technische recherche verrichte op verschillende plekken in de regio sporenonderzoek. Dat gebeurde onder meer bij een bosschage aan de Oude Dijk tussen Exloo en 2e Exloërmond waar de fiets van het meisje op het fietspad werd aangetroffen en rond de plek van de aanhouding in Gasselternijveen. Ook zijn er op de secundaire weg langs de N366 tussen Musselkanaal en Musselkanaal Noord gipsafdrukken van bandensporen genomen langs een mestbassin en ook is hier een uitgebreid onderzoek geweest. Wat zich hier heeft afgespeeld is niet bekend.
Archief foto's: Hendrik Buseman


Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)