Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

donderdag 13 augustus 2009

Rampenoefening Stadskanaal


Rampenoefening Stadskanaal 9 September

Op woensdag 9 september vindt er een rampenoefening plaats in Stadskanaal. De gemeente zoekt voor deze oefening 100 vrijwilligers. Jong en oud zijn van harte welkom! We roepen verenigingen en scholen op zich in groten getale aan te melden.

De rampenoefening
De sirene gaat! In het centrum van Stadskanaal is een festiviteit. Er zijn veel mensen in het centrum. Iedereen in het centrum wordt met een geluidswagen opgeroepen het gebied te verlaten en naar het gemeentehuis van Stadskanaal te gaan. In het gemeentehuis krijgen de mensen meer informatie en worden met bussen naar de opvanglocatie gebracht. De opvanglocatie is sporthal De Spont. Iedereen wordt daar opgevangen en verzorgd door medewerkers van de gemeente en het Nederlandse Rode Kruis.

Het accent van deze oefening ligt op het onderdeel ‘Opvangen en verzorgen'. Hierbij gaat om het opvangen en verzorgen van mensen die zich op straat in het rampgebied bevinden. Om de situatie zo goed mogelijk na te bootsen, zoekt de gemeente 100 vrijwilligers, jong Ć©n oud, die mee willen werken aan deze rampenoefening. Wil je ervaren hoe het is om te moeten evacueren bij een ramp, doe dan mee op woensdag 9 september!

Waar en wanneer?
De oefening begint rond 15.45 uur in het gemeentehuis en eindigt om 19.00 uur in Sporthal De Spont.

Aanmelden
U kunt zich opgeven bij de gemeente Stadskanaal. Bel naar T (0599) 631 676, of stuur een mail naar Margje van der Vries, ambtenaar rampenbestrijding, E m.vandervries@stadskanaal.nl.
Bevestigingsbrief

Als u zich heeft aangemeld, ontvangt u eind augustus een brief ter bevestiging van de gemeente. Hierin vindt u informatie over de ‘ramp' en over uw rol tijdens deze oefening.

Meer weten?
Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Margje van der Vries, T (0599) 631 676 of E m.vandervries@stadskanaal.nl.

De gemeente Stadskanaal en de Hulpverleningsdienst Groningen (HVD) zijn verantwoordelijk voor de organisatie van deze oefening.
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)