Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

vrijdag 26 november 2010

Het wilde Westen in Veendam + bedreiging in Stadskanaal

Update:
Politie zet onderzoek vluchtende automobilist voort
--->>> Beroep op inzittenden na inrijden op agenten
Veendam, 27-11-2010 • De politie zet de komende dagen het onderzoek naar de achtervolging die vrijdagavond plaatsvond in Veendam voort. De man die in de avond in Veendam werd aangehouden is in vrijheid gesteld. Hij kon na verklaringen niet in verband worden gebracht met het incident waarbij een automobilist tot twee keer toe inreed op agenten.
Incident Stadskanaal
Het incident vond vrijdag aan het eind van de middag en in de avond plaats, nadat agenten een auto in Veendam zagen rijden met gestolen kentekenplaten. Een auto met vermoedelijk hetzelfde gestolen nummerbord was gezien bij een bedreiging en vernieling eerder die middag in Stadskanaal. Een 72-jarige man uit die plaats moest ’s middags in de Semstraat wachten voor het overige verkeer. Een onbekende persoon trok plotseling het portier open en dreigde de bestuurder te slaan. Daarbij werd ook door een andere persoon tegen de auto geschopt. Het tweetal ging er vervolgens vandoor in de auto met de gestolen kentekenplaten.
Onderzoek
Naar aanleiding van de achtervolging en de poging om in te rijden op politiemensen, is de politie een uitgebreid onderzoek gestart. Zo is op diverse plaatsen in Veendam sporenonderzoek gedaan. Ook worden omwonenden aangesproken met de vraag of zij iets bijzonders hebben gezien. De politie denkt na enkele verklaring te weten dat er zeker drie personen in de vluchtende personenauto hebben gezeten.
Beroep op inzittenden
Hoewel niet bekend is wie verantwoordelijk is voor de incidenten, doet de politie een dringend beroep op de automobilist én de inzittende(n) om zich bij de politie te melden. De kans bestaat dat de automobilist zijn vlucht is gestart, terwijl zijn inzittende(n) daar niet mee eens waren. De politie wil graag met hen spreken. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

--------------------------------------------------------------------------------------

Eerdere Perbericht van 26 nov:
Veendam 26 Nov 2010 -
De politie onderzoekt een achtervolging die vrijdagavond plaatsvond in en nabij Veendam. Bij de achtervolging reed de voortvluchtige automobilist tot twee keer toe in op agenten. Als reactie daarop hebben agenten schoten gelost. De bestuurder wist echter te ontkomen. Het incident ontstond nadat bij een controle bleek dat een automobilist met gestolen kentekenplaten reed.
Aanrijding
Nadat agenten constateerden dat de auto met gestolen kentekenplaten door het centrum van Veendam reed, wilden ze de bestuurder controleren. Die ging er echter met hoge snelheid vandoor. De politieagenten gingen achter het voertuig aan.

Lees voor meer info op: Politie.nl
Voor foto's zie: 112mediastadskanaal
En op: 112groningen
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)