Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

donderdag 5 april 2012

Buiten brand in bossages (Update aanhoudingen)


Stadskanaal 6 April 2012 -
Jonge brandstichters aangehouden
Politie onderzoekt ook recente conifeerbranden
De politie heeft donderdagmiddag 5 april drie jongemannen (17 en 20 jaar) uit Stadskanaal aangehouden voor brandstichting.

Wat was er gebeurd?
Agenten reageerden op een melding van brandende bosjes in het Julianaparkt in Stadskanaal. Terwijl de brandweer de brandende bosjes bluste verrichtten agenten direct een onderzoek. Alerte getuigen hadden gezien dat een aantal jongens vlak na de brand waren weggelopen in de richting van het station. Met meerdere politie-eenheden werd direct een zoektocht ingesteld.

Aanhoudingen
Op basis van duidelijke signalementen konden agenten het trio in de omgeving in de boeien slaan. Ze moesten mee naar het politiebureau en werden ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Twee verdachten bekenden verantwoordelijk te zijn voor het in brand steken van de bosjes in het Juliananpark.

Onderzoek
De politie zal het trio vandaag uitgebreid horen over de brandstichting. Ook gaat de politie onderzoeken of de verdachten verantwoordelijk zijn voor de recente conifeerbranden in Stadskanaal.

(Bron: Politie.nl)

Eerder bericht:
Stadskanaal 5 April 2012 -

Donderdagmiddag was sinds de afgelopen nacht de derde buitenbrand in Stadskanaal. Vannacht twee keer coniferen in brand gestoken en vanmiddag om kwart over drie kwam de melding van een ruigte brand aan de Prins Bernhardlaan. Hier stonden bossages in brand. De brandweer heeft het snel kunnen blussen. Door getuigen werd gezien dat er een groepje van 4 jeugdige personen weg liepen. Na het melden aan de politie werd er gelijk een Burgernetactie verzonden naar de deelnemers in de gemeente Stadskanaal. Zie Burgernetactie via de link

Er werd verzocht uit te kijken naar:
- 4 jongens van ongeveer 15 jaar.
- 1 van de jongens droeg een witte pet en 1 andere jongen droeg een zwarte pet,
- allen dragen ze een blauwe spijkerbroek.

Bij het afsluiten van de Burgernetactie waren de jongens nog niet aangehouden. De politie heeft de zaak verder in onderzoek en vraagt getuigen en personen die anderszins informatie hebben zich te melden.
Dit kan op het telefoonnummer 0900-8844.
Liever anoniem, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem
via telefoonnummer 0800-7000. Hartelijk dank voor uw hulp.

Foto's gemaakt door: Fotograaf E. en Firestatiostadskanaal

.

.
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)