Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

dinsdag 3 juli 2012

Schuurbrand Noordzijde en waterleiding breuk

Gasselternijveenschemond -
Dinsdagochtend rond twintig voor negen werd de brandweer van Gasselternijveen gealarmeerd voor een brand in een bijgebouw aan de Noordzijde in Gasselternijveenschemond. Een garage die achter de woning staat stond in brand, in de garage stonden goederen en enkele gasflessen wat de bluswerkzaamheden vanwege het gevaar bemoeilijkte. Een gasfles is geexplodeerd vanwege de hitte, de brokstukken hiervan lagen bij de buren verderop achter de woning. Aangezien er geen duidelijkheid was of de dakplaten wel of niet van asbest waren is er ook een asbestprocedure opgestart. De brandweer had de brand snel onder controle, de rookpluim was in de verre omtrek te zien. De oorzaak van de brand is niet bij ons bekend.

Op diezelfde morgen rond half tien is de waterleiding aan de Noordzijde (N378) in Gasselternijveenschemond kapot gegaan. Hierdoor zat een gedeelte van Gasselternijveenschemond zonder leidingwater. De Drentse Waterleiding Maatschappij was ter plaatse gegaan om één en ander te herstellen, maar aangezien de leiding onder de bushalte doorloopt moestt er eerst een gespecialiseerd bedrijf komen om de betonplaten van de bushalte door te zagen zodat men bij de leiding kon komen. Volgens een medewerker van de WMD is het probleem waarschijnlijk veroorzaakt doordat het een oude asbest waterleiding betreft en is de druk bij het dichtdraaien van de Brandkraan (tijdens de schuurbrand lees hier boven) te groot geworden waardoor de leiding is gescheurd. Om de bewoners toch van het hoognodige drinkwater te voorzien heeft de WMD een noodwatervoorziening, deze bestaat uit een aanhangwagen gevuld met flessen water, uitgereikt aan buurtbewoners. Het is niet bekend hoelang deze werkzaamheden heeft geduurd voordat de waterleiding weer was hersteld. Drie jaar geleden was op dezelfde plek ook de waterleiding gesprongen vertelde een buurtbewoner. Of dit toen ook met de brandweer te maken had zoals vandaag is niet bekend.

Foto's gemaakt door: - Ronny - 112regioflits en Fotograaf E.
 .

.
 Video
 
.
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)