Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

vrijdag 17 april 2015

Politie pakt gewelddadige afperser op

Stadskanaal / Musselkanaal -
Met de aanhouding van een 35-jarige verdachte uit de gemeente Borger-Odoorn heeft de politie meer dan 20 afpersingszaken opgelost. Het gaat vooral om gewelddadige afpersingen. De verdachte had ruim 40.000 euro afgeperst bij zijn slachtoffers.

Start van het onderzoek

Op zaterdag 28 februari 2015 kreeg de politie een melding van een mishandeling in Stadskanaal. Het bleek dat de 26-jarige inwoner zwaar was mishandeld en gedwongen tot afgifte van geld. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie. Hierbij kwam de 35-jarige verdachte als opdrachtgever in beeld bij de politie. De politie verrichtte direct uitgebreid onderzoek. Hieruit bleek al snel dat de afperser al meerdere slachtoffers in Stadskanaal en Musselkanaal had gemaakt. De slachtoffers werden door de recherche gehoord. Deze informatie leverde al snel bruikbare informatie op.

Onrust onder inwoners

Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachte zijn slachtoffers met geweld, bedreiging met geweld en zelfs ontvoeringen zwaar onder druk zette. De Drent deinsde er niet voor terug om ook familieleden van de slachtoffers te bedreigen. Om zijn afpersingen kracht bij te zetten, maakte hij regelmatig gebruik van wapens en andere personen. Die hielpen de afperser vooral met het plegen van geweld. Het gewelddadig gedrag leverde nogal wat onrust op onder bewoners van Stadskanaal en Musselkanaal.

Buit

Ruim 20 slachtoffers deden bij de politie aangifte van afpersing en mishandeling. Uit onderzoek bleek dat de verdachte ruim 40.000 euro had afgeperst bij zijn slachtoffers. De politie heeft alle gedupeerden slachtofferhulp aangeboden. Van het buitgemaakte geld heeft de politie niets teruggevonden. Uit onderzoek is gebleken dat het geld is opgegaan aan verdovende middelen.

Aanhouding

De 35-jarige verdachte werd eind maart in Stadskanaal aangehouden. Hierbij werd een zogenaamd balletjespistool aangetroffen. Dit zijn replica's van echte vuurwapens. Ze lijken bedrieglijk echt en nauwelijks van echt te onderscheiden. Het wapen werd in beslaggenomen.

Rechter-commissaris

De verdachte werd onlangs voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze besliste dat de afperser in afwachting van zijn rechtszaak vast blijft zitten. Hij wordt in het verdere onderzoek nog nader gehoord door de recherche. De verdachte was al eerder met politie en/of justitie in aanraking geweest.

Beslissing

Het onderzoek is nog niet volledig afgerond. De politie verwacht nog meerdere verdachten te kunnen aanhouden en verhoren. Als het onderzoek klaar is, wordt het dossier afgerond en ingestuurd naar het Openbaar Ministerie. Het Openbaar Ministerie beslist over vervolging van de man.

Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)