Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

woensdag 10 juni 2015

Felle woningbrand Veendam, twee katten overleden (update)

Veendam -
Woensdagmorgen was er een felle woningbrand aan de Stolperlaan in Veendam met veel rookontwikkeling. Bewoners konden veilig de woning verlaten. Er werd even gevreesd voor overslag naar de buren, de brand woede in de keuken van een twee onder 1 kap woning. Twee katten hebben het door de rook niet overleeft.

Foto's door: WvdWerf


Veendam -
De bewoners van een twee-onder-een-kap-woning aan de Stolperlaan in Veendam hebben woensdag 10 juni net op tijd hun huis kunnen verlaten. Een bewoner werd kort voor 6.00u toevallig wakker en constateerde de brand, de rookmelder bleek helaas niet te werken. De brand is vermoedelijk bij de vaatwasser in de bijkeuken van de woning ontstaan. Toen het eerste voertuig van blusploeg Veendam bij de woning aankwam bleek dat er een behoorlijke rookontwikkeling in de woning was. In de bijkeuken, aan de achterzijde van de woning, leek het vuur om zich heen te grijpen. Zodoende heeft de bevelvoerder van de eerste brandweerwagen extra eenheden laten alarmeren.
Sloopwerkzaamheden
Omdat de brandweer moeilijk bij de brand kon komen is besloten het plafond en het dak van de bijkeuken te verwijderen. Hierdoor kon de ploeg zich toegang verschaffen tot het hart van de brand. Uiteindelijk was de brand omstreeks 7.00u onder controle.
Net op tijd
De rookmelders in de woning bleken niet te werken omdat de batterijen leeg waren. Eén van de bewoners werd wakker van wat geknetter en kon op het nippertje samen met de andere bewoner het huis ontvluchten. Door de forse rookontwikkeling hebben de twee aanwezige katten de brand helaas niet overleefd.

3 minuten is niks
Het is van groot belang om werkende rookmelders in huis te hebben. Zo word je ook ’s nachts gealarmeerd als er brand is en kun je je woning ontvluchten. Meestal heb je maar 3 minuten de tijd om veilig buiten te komen. In het kader daarvan is Brandweer Groningen vorig jaar gestart met de campagne 3 minuten is niks. Wil je daar meer over lezen? Kijk op 3minutenisniks.nl.
(Tekst bron: Brandweer Groningen)

 
 


 
 
 
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Follow on FaceBook

Twitter Politie Stadskanaal

Twitter 112regioflits

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan

Aantal bezoeken tot nu toe

Ronny W 2008 - 2018. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Nieuws

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Regio Oost Groningen, Plaatsje in Prov. Groningen, Netherlands
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

Volg deze Blog via Email

About

Wijkagenten Twitterraars