Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

zondag 3 januari 2016

Grote brand legt Gido kringloopbedrijf in de as + video's (Update 3)

Musselkanaal -
In het pand van de kringloopwinkel aan de Sluisstraat in Musselkanaal is zondagmorgen rond kwart voor zes een brand gemeld. De brandweer van Stadskanaal kwam ter plaatse en schaalde snel op naar grote brand. Zij kregen hulp van de korpsen Tweede-Exloërmond, Veendam en Emmen. De brandweer meldt dat het pand als verloren kan worden beschouwd. Omwonenden wordt geadviseerd hun ramen en deuren te sluiten, vanwege de rook die bij de brand is vrijgekomen. De omliggende huizen zijn uit voorzorg ontruimd. Naast het blussen van de brand concentreerde men zich op het nat houden en beschermen van de naast gelegen woningen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Naar de oorzaak van de brand zal later onderzoek worden gedaan. De kringloopwinkel zou sinds 1 januari een andere eigenaar hebben maar zou inmiddels niet meer in gebruik zijn. Er stonden nog wel caravans met bijbehorende gasflessen. De brandweer moest daardoor enige afstand houden, maar dat zou het bluswerk niet hebben gehinderd.

Persbericht Brandweer Groningen:
Musselkanaal -
Rond kwart voor zes gingen de pagers van de collega's uit Stadskanaal voor een uitslaande brand in een voormalig winkelpand in Musselkanaal. Vanwege de grootte van het pand en het gevorderde stadium van de brand werd al snel opgeschaald naar grote brand. Daarop werden ook voertuigen uit Veendam, Emmen en Tweede Exloermond opgeroepen. Gezamenlijk hebben zij de brand beperkt weten te houden tot het winkelpand, naastgelegen woningen werden gespaard, op glasbreuk en brandplekken na. Er raakte een aantal woningen beschadigd doordat er bluswater naar binnen liep. Omwonenden moesten tijdens de inzet opgevangen worden in de buurt, zij konden niet in hun woning blijven. Een coördinator van Salvage zal zorgen voor de eerste afhandeling van de schade.Vanwege de brand is in een deel van straat de stroom uitgevallen. Enexis heeft dit vanwege de veiligheid pas later in de ochtend kunnen herstellen. De politie gaat onderzoek doen naar het ontstaan van deze brand aan de Sluisstraat in Musselkanaal.
VIDEO 1
VIDEO 2
Klik voor alle foto's HIER 
Klik HIER voor slideshow
Beelden door: 112kanaalstreek video1 en MJDmedia video2


 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Follow on FaceBook

Twitter Politie Stadskanaal

Twitter 112regioflits

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan

Aantal bezoeken tot nu toe

Ronny W 2008 - 2018. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Nieuws

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Regio Oost Groningen, Plaatsje in Prov. Groningen, Netherlands
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

Volg deze Blog via Email

About

Wijkagenten Twitterraars