Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

zondag 27 maart 2016

Wederom een winkelpand brand in Musselkanaal + video's (Update)

Musselkanaal -
Zaterdagavond om twintig voor tien werd er een brand gemeld in een leegstaand winkelpand aan de Marktstraat in Musselkanaal. De brand woede aan de achterkant van het pand en was al uitslaand. De brandweer van Stadskanaal, Tweede-Exloërmond en de ladderwagen van Emmen werden ingezet om de brand van buiten af te bestrijden. Bewoners van drie omliggende huizen zijn geëvacueerd. Er werd een NL-alert bericht gestuurd waarin werd geadviseerd ramen en duren te sluiten in verband met de rook. De brandweer verrichtte metingen in de buurt. Het sein brand meester werd om (00:24) gegeven. Mogelijk asbest in het pand, maar dat heeft zich nagenoeg niet verspreid.


Brandweer Groningen:
Zaterdagavond 26 maart zorgde een uitslaande brand voor forse schade aan een leegstaand winkelpand aan de Marktstraat in Musselkanaal. Een aangrenzende woning liep direct gevaar en is gelijk ontruimd. Die woning is gespaard gebleven. Gezien de leeftijd van het gebouw is kans aanwezig dat er asbest in het pand zit. Buiten het pand is nog geen asbest aangetroffen. Bij het aantreffen van asbest zet de gemeente het perceel af en laat dit door een specialistisch opruimen.
Melding
De brandmelding kwam rond 21:40 uur binnen bij de meldkamer in Drachten. Bij aankomst van de eerste tankautospuit bleek de brand al uit het dak te slaan. Na een eerste verkenning in het pand is besloten niet meer naar binnen te gaan en op te schalen naar grote brand. De blusgroep uit Stadskanaal heeft met hulp van de Drentse collega's uit Emmen en 2e Exloërmond de brand bestreden. Rond 00:24 is het sein brand meester gegeven. De politie gaat nader onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.
VIDEO 112kanaalstreek
VIDEO Marc Dol
VIDEO DeKantfotografie
Beelden door: 112kanaalstreek en Marc Dol
 
 
 
 
 
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

Volg deze Blog via Email

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)