Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

zaterdag 17 maart 2018

Lijmhoutbedrijf zeer grote brand papierbaan Winschoten

Brandweer schaalde op naar zeer grote brand en Grip 1

Men houd rekening met brandstichting 

Winschoten - 17-03-18
We zijn ter plaatse aan de Papierbaan in Winschoten. Bij een bedrijf staat een hoeveelheid hout in de brand. De stapel straalt een stapel pallets en een loods aan. Ook een tweede blusvoertuig en een hoogwerker zijn onderweg.

01:42:13 17-03-18 01 BRAN P 1 (inci-04) Buitenbrand (GRIP: 1) (NB:Zeer gr.Br) 01-29-365 Lamico WINSCHOTEN BV PAPIERBAAN 16

In Winschoten hebben we inmiddels opgeschaald naar grote brand; er komt een derde blusvoertuig en een dompelpomp ter plaatse om ons van voldoende bluswater te voorzien.

Winschoten: de brand is opgeschaald naar zeer grote brand, we gaan de brand van meerdere zijden bestrijden. Daarbij proberen we de brand op het buitenterrein te houden.

Winschoten: Er komt veel rook vrij bij de brand, deze wordt versterkt door de harde wind. Last van de rook? Sluit dan ramen en deuren en zet mechanische ventilatie uit.

Winschoten: een tweede dompelpomp gaat assisteren bij de waterwinning. Een meetploeg van de brandweer houdt de omgeving in de gaten vanwege vlieguur en rook die bij de brand vrij komt.

Winschoten: om de samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten bij deze brand goed te coördineren is er GRIP 1 gemaakt.

Winschoten: we hebben onze handen nog vol aan de bestrijding van de brand. We zetten met meerdere blusvoertuigen, dompelpompen, hoogwerkers en een schuimblusvoertuig in op behoud van de loodsen die aangestraald worden.

Winschoten: we laten de partij hout zoveel mogelijk opbranden. Dit werkt het snelste en geeft het minste rookoverlast. We gebruiken alleen water om de omliggende loodsen te beschermen. Ons advies om ramen en deuren gesloten te houden bij overlast van rook blijft van kracht.

Winschoten: we zijn inmiddels brand meester en onze GRIP 1 situatie is opgeheven. De meeste eenheden zijn weer richting de post. Een aantal blusvoertuigen blijft de situatie onder controle houden en voert bluswerkzaamheden uit.

Twitter tweets Bandweer Groningen
Beelden door: Jacob Musch

Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Follow on FaceBook

Twitter Politie Stadskanaal

Twitter 112regioflits

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan

Aantal bezoeken tot nu toe

Ronny W 2008 - 2018. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Nieuws

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Regio Oost Groningen, Plaatsje in Prov. Groningen, Netherlands
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

Volg deze Blog via Email

About

Wijkagenten Twitterraars