Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

woensdag 9 maart 2011

Politie Zuid Oost Groningen vraagt burger om hulp bij tegengaan auto-inbraken

Stadskanaal/Vlagtwedde 9 Maart 2011 -
De politie heeft in de omgeving van Stadskanaal de laatste jaren fors te maken gehad met auto inbraken en luidt nu de noodklok..

In 2006 waren er in onze regio 266 autokraken. Unitchef Anko Lange: ,,in 2008 leek het eerst de goede kant op te gaan met slechts 93 autokraken. Helaas liep dit cijfer alweer op in 2009. In de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde hadden we toen samen te maken met 188 auto- inbraken. Dit jaar staat het aantal alweer op 30 kraken. Opvallend is dat hierbij van 10 auto's de benzine is gestolen". Volgens Anko Lange hebben de autokrakers het vooral voorzien op de waardevolle spullen zoals navigatiesystemen, jassen, tassen, laptops of een mobieltje. Door deze waardevolle spullen niet in de auto te laten liggen wordt de kans op een autokraak fors minder. ,,De krakers (veelal afkomstig uit oost Europa) gaan heel bewust te werk. Een auto waar niets in ligt zal namelijk niet snel worden beroofd. Wij doen dan ook een beroep op de bewustvorming van onze burgers", aldus de unitchef.

Vanaf volgende week gaat de politie, samen met de veiligheidszorg Groningen, in winkelgebieden flyers uitdelen om de aandacht te schenken aan het voorkomen van auto-inbraken. Ook wordt er een beroep gedaan op de burger zelf. Mocht je een autokraak signaleren aarzel dan niet 112 te bellen. De politie is van plan lokauto's in te zetten en de stadswachten gaan toezien op auto's die niet goed afgesloten zijn. Mocht U dus uw auto onafgesloten achterlaten is de kans groot dat er een brief van de politie op uw stoel zal liggen. Bij een auto-kraak is het altijd belangrijk dat er aangifte wordt gedaan.
Je kunt bellen met 0900-8844

Tekst gemaakt door: RTVStadskanaal
Foto's gemaakt door: - Ronny - 112regioflits
Onze dank voor de uitnodiging van deze pers bijeenkomst

Deel het nieuws bericht:

1 reacties:

Beveiligingscameras zei

goed initiatief! Het is wel van belang dat justitie en politie goed samenwerken tegen 'bijzondere' inbraken waar er zelfs sprake is van herhalende incidenten! Goeie buren helpen altijd graag mee en dat is in deze tijd hard nodig.

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)