Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

donderdag 15 augustus 2013

Aanhoudingen na (mogelijk) gijzeling in Valthermond + video en Update

Valthermond -
Op de donderdagmorgen heeft de politie met meerdere eenheden en het Aanhoudings- Team (AT) aan het Noorderdiep in Valthermond een mogelijke gijzeling in een woning beëindigd.
 Tekst info: RTVNoord
Er zijn twee aanhoudingen verricht in verband met de mogelijke gijzeling in een woning aan het Noorderdiep in Valthermond. Een politiewoordvoerder laat weten dat de situatie onder controle is. De politie kreeg rond kwart over negen donderdagmorgen een melding dat er mensen in het huis werden vastgehouden. De politie ging er heen met tien tot twaalf auto's, een politiehelikopter en een onderhandelaar. In eerste instantie werd iemand buiten de woning aangehouden. Daarna ging een arrestatieteam het huis binnen en werd een tweede verdachte gearresteerd. De verdachten zijn mannen uit Antwerpen van 29 en 53 jaar oud. Waarschijnlijk waren er vijf of zes mensen in het huis en werden vier van hen vastgehouden. Volgens de politie is niemand gewond geraakt en zijn er geen wapens in de woning gevonden. Buurtbewoners: zakelijk conflict in de bouwwereld is motief. Volgens buurtbewoners heeft de gijzeling te maken met een zakelijke ruzie in de bouwwereld. De bewoner van het huis aan het Noorderdiep zou een aannemer zijn, die betrokken is bij een bouwproject in België. De gijzelnemers zouden Belgen zijn. De politie heeft in Valthermond een auto met een Belgisch kenteken in beslag genomen.

UPDATE: Verdachten van gijzeling vrijgelaten
Valthermond - De politie heeft in overleg met het Openbaar Ministerie de twee mannen uit Antwerpen die donderdagmiddag zijn aangehouden op verdenking van een gijzeling in Valthermond weer vrijgelaten. Uit het verhoor van de verdachten en de getuigen blijkt dat er van een gijzeling geen sprake was. Wel verklaarden zij over een zakelijk conflict met de aangever. Het duo uit Antwerpen (29 en 53 jaar oud) mocht vrijdag aan het eind van de ochtend het politiebureau verlaten. Ook de in beslag genomen voertuigen zijn teruggegeven aan de verdachten. Hiermee is het strafrechtelijk onderzoek afgerond.

Video arrestatie gemaakt door: Renee Lunshof en 112kanaalstreek
Foto's gemaakt door o.a.: - Ronny - 112regioflits
Extra foto's door: 112borgerodoorn   klik hier
.
.
Video van arrestatie

.
 
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)