Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

maandag 16 december 2013

Waarschuwingsschoten bij aanhouding dieseldieven in Musselkanaal

Tweede Exloermond / Musselkanaal - (Update)

In de nacht van zondag op maandag was er rond half twee in  Musselkanaal een wilde achtervolging gaande door de politie. De politie zat met hoge snelheid achter een VW station aan. De politie reageerde op een melding dat twee mannen bij een tankstation aan het Zuiderdiep in Tweede-Exloërmond brandstof hadden gestolen en vervolgens met een auto en aanhangwagen waren weggereden. Politieagenten zagen even later de mannen in de betreffende auto rijden. De dienders wilden de inzittenden van de auto controleren en moesten daarvoor hun auto keren. In de tussentijd wisten beide mannen de aanhangwagen af te koppelen om daarna in de auto weg te rijden. De agenten zetten de achtervolging in en gaven zowel een stopteken als lichtsignalen en sirene. De bestuurder van de auto negeerde echter het stopteken. Zij kwamen met hoge snelheid van de Dreef in Valthermond en gingen via de Kruisstraat de Badstraat op.

Op de Badstraat in Musselkanaal ramde de bestuurder van de auto twee keer de politieauto. De achtervolging eindigde op de Badstraat, ten hoogte van de Leliestraat, in Musselkanaal. De auto van de verdachten kwam half in een tuin terecht en werd door de politie klem gereden. Eén verdacht, een 38-jarige man uit Musselkanaal, kon bij de auto worden aangehouden. De bestuurder van de auto wist rennend te ontkomen. Een agent had hierbij twee waarschuwingsschoten gelost. Korte tijd later kwamen er zes politie auto’s bij en werd er een zoekactie gestart. Voor zover bekend is de ontkomen verdachte nog niet aangehouden. De twee mannen worden er van verdacht benzine te hebben gestolen. Of ze hierbij zijn betrapt en waar de achtervolging werd gestart is onbekend.

De technische recherche en de verkeersongevallen analyse voerden ter plaatse een onderzoek uit en legde de situatie vast. Op de Dreef in Valthermond werd een door de verdachten achter gelaten aanhangwagen met een grote tank, bijna vol met benzine aangetroffen. Bergingsbedrijf Willem Keizer heeft de auto, de bij de achtervolging licht beschadigt geraakte politieauto en de aanhanger afgesleept. De weg was meer dan drie uur afgezet geweest.
 VIDEO
Foto's gemaakt door o.a.: DeKantfotografie
.
.
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Follow on FaceBook

Twitter Politie Stadskanaal

Twitter 112regioflits

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan

Aantal bezoeken tot nu toe

Ronny W 2008 - 2018. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Nieuws

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Regio Oost Groningen, Plaatsje in Prov. Groningen, Netherlands
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

Volg deze Blog via Email

About

Wijkagenten Twitterraars