Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

zondag 1 december 2013

Onderscheiding voor drie brandweermannen van de RBZG

Nieuwsbericht
Stadskanaal/Vlagtwedde -
Zaterdag 30 november om 20:30 uur werden in de nieuwe brandweerkazerne aan de Veenstraat 8 in Stadskanaal drie brandweermannen onderscheiden. De onderscheiding vond plaats tijdens de slotavond van de viering van het 40-jarig bestaan van de Brandweer Zuid-Groningen, tevens afscheidsavond van de RBZG. Arthur Steenkamp uit Ter Apel ontving uit handen van burgemeester Leontien Kompier van de gemeente Vlagtwedde de gemeentelijke erepenning. Stef Eefting uit Stadskanaal en Kees Jansen uit Stadskanaal kregen door burgemeester Baukje Galama een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt (Lid in de Orde van Oranje-Nassau).

Arthur Steenkamp
Arthur Steenkamp is vanaf 18 maart 2004 vrijwilliger bij de RBZG en treedt daar per 1 januari 2014 uit dienst. Hij bekleedt de functies Bevelvoerder, reserve chauffeur, oefenleider en meetploeglid en verzorgt samen met een collega de interne oefeningen voor de meetploegleden. Arthur Steenkamp wordt gezien als een bevlogen brandweerman, zeker gezien de zeer lange periode dat hij ook lid is van de bedrijfsbrandweer AVEBE.

Stef Eefting
Stef Eefting is vanaf 1981 verbonden aan de vrijwillige brandweer bij de RBZG. Van 1995 tot 2011 was hij officier van dienst. Verder besteedt Stef Eefting al jaren veel tijd aan het opleiden van brandwachten en bevelvoerders. Eefting gaat per 1 januari over naar de Veiligheidsregio Groningen, die de taken van de RBZG zal overnemen.

Kees Jansen
Kees Jansen is vanaf 1986 vrijwilliger bij de RBZG, in de functies van manschap tot en met bevelvoerder. Van 2005 tot 2012 was hij postchef van de post Stadskanaal. Kees Jansen gaat niet mee naar de Veiligheidsregio en stopt per 1 januari 2014.

Erepenning gemeente Vlagtwedde
Inwoners uit de gemeente Vlagtwedde die een buitengewone prestatie leveren, kunnen daarvoor een erepenning krijgen. De erepenning is een grote blijk van waardering, achting en dankbaarheid. Naast de penning krijgt de ontvanger een bijbehorende draagspeld, een oorkonde en een vermelding in het ere-boek.

(Tekst bron: RBZG)
Foto's door: Mesecur
.
.

Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Follow on FaceBook

Twitter Politie Stadskanaal

Twitter 112regioflits

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan

Aantal bezoeken tot nu toe

Ronny W 2008 - 2018. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Nieuws

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Regio Oost Groningen, Plaatsje in Prov. Groningen, Netherlands
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

Volg deze Blog via Email

About

Wijkagenten Twitterraars