Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

dinsdag 3 november 2015

Grote opkomst demonstratie Wedeka S.O.S. voor de S.W. in Stadskanaal

Stadskanaal -
Vandaag, 3 november, werd door medewerkers van WEDEKA massaal actie gevoerd voor het gemeentehuis in Stadskanaal. Zij werden ondersteund door collega's van Synergon en Emco en uitkeringsgerechtigden. De staking werd georganiseerd door de Bedrijfsledengroep van het werkvoorzieningschap en ondersteund door de FNV. Aan de demonstratie werd massaal gehoor gegeven. Zo'n 600 medewerkers en sympathisanten stonden op het plein bij het gemeentehuis. WEDEKA personeel van o.a. Ter Apel en Veendam werden met bussen naar Stadskanaal gebracht. Samen streden ze voor een betere CAO en duidelijkheid voor de toekomst. De medewerkers hebben al jaren geen loonsverhoging gehad. Ook zit dit, zoals het nu lijkt, de komende jaren ook niet in. De Vereniging van Nederlandse Gemeentes biedt alleen een eenmalige uitkering van 225 euro bruto per jaar. Ook willen de werknemers duidelijkheid voor de toekomst. Als gevolg van de Participatiewet willen de Oost-Groninger gemeenten de komende jaren Wedeka en Synergon in één nieuwe organisatie op laten gaan. Die moet trachten de SW’ ers naar regulier werk te begeleiden. De actievoerders willen bijvoorbeeld dat hun arbeidsvoorwaarden gelijk blijven als een SW’ er een andere baas krijgt. Ze boden wethouder Francis Boen een petitie aan en vroegen hem deze te tekenen. De heer Boen is naast wethouder van de gemeente Stadskanaal tevens voorzitter van het bestuur van WEDEKA. Boen weigerde de petitie te tekenen. Zijn verklaring hiervoor was dat de gemeente niet gaat over de CAO's van de SW'ers gaat. Het is aan de Vereniging van Nederlandse gemeenten om hierover besluiten te nemen. Woensdag staakt het personeel van sociaal werkbedrijf Alescon in Hoogeveen en Assen voor een betere CAO. Zij komen samen in het gemeentehuis in Hoogeveen. Ook zij hebben de laatste jaren geen loonsverhoging gehad en zitten door bezuinigingen op de sociale werkvoorziening in onzekerheid over hun baan. In de loop van de week wordt ook in andere delen van het land actie gevoerd.
Op 19 november aanstaande wordt in Den Haag een landelijke demonstratie gevoerd. Hier worden 10.000 mensen verwacht.

VIDEO
Tekst door: Catharina Glazenburg (WWA)
Foto's en video door: - Ronny - Regio-Events
Voor alle foto's klik HIER 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

Volg deze Blog via Email

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)