Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

zondag 15 november 2015

Bewoner Vriescheloo aangehouden voor brandstichting (Update)

Vriescheloo -
In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 november is een persoon omgekomen bij een brand aan de Buiskoolweg in Vriescheloo. De brandweer heeft een tweede, gewonde persoon kunnen redden en deze is door het ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. De eerste melding van brand kwam rond 1:15 binnen bij de Meldkamer Noord-Nederland. Uiteindelijk hadden de ploegen van Bellingwolde, Vlagtwedde en Veendam de brand rond 2:00 onder controle. Het nablussen heeft nog tot in de vroege ochtend geduurd.
Middel brand
Bij aankomst was de brand in de garageboxen uitslaand en was onbekend of er nog personen in de woning aanwezig waren. Daarbij was er gevaar voor branduitbreiding naar de woning. Om over te gaan op mogelijke redding van personen is er opgeschaald. Zo werd er een extra blusvoertuig opgeroepen om de brand te bestrijden. Bij de verkenning naar personen in de woning is een persoon gelijk uit de woning gehaald. Veel rook in de woning bemoeilijkte de zoektocht in de woning en maakte de overlevingskans klein. De tweede persoon lag in deze rooklaag en gaf geen teken meer van leven. Bij het benaderen van de persoon sloeg bij de brandweerlieden de explosiegevaarmeter af, wat betekent dat er een vrije uitstroom van gas voor explosiegevaar zorgde. Hierop hebben alle hulpverleners zich uit de directe omgeving van de woning moeten terugtrekken en deze tweede persoon niet uit de woning kunnen halen. Ook de naastgelegen woning is uit voorzorg enkele tijd ontruimd geweest.
Nablussen en onderzoek
Nadat Enexis ter plaatse het gas had afgesloten kon de verdere brandbestrijding weer worden opgepakt. Hiervoor is nog een groot watertransport uit Veendam ter plaatse gekomen, om voor waterwinning te zorgen. De blusploegen hebben zo kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar de woning. Deze is beperkt gebleven tot de garageboxen erachter. De politie verricht verder onderzoek naar de omstandigheden rond deze brand. 
Tekst bron: BrandweerGroningen

Persbericht 17-11-2015 | 16:40:
Vriescheloo - De 94-jarige man wiens stoffelijk overschot zaterdagnacht werd gevonden in een deels brandend huis in Vriescheloo blijkt aan een natuurlijke oorzaak te zijn overleden. Dat is de uitkomst van een sectie op het lichaam. De 55-jarige zoon, medebewoner van het huis aan de J. Buiskoolweg, is dinsdagmiddag door de politie aangehouden voor brandstichting. Hij wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht in zowel de schuur bij het huis als de woning zelf. Tijdens het blussen van de brand bleek een hoge concentratie gas in de woning aanwezig waardoor de hulpdiensten zich enige tijd moesten terugtrekken. Het was kort daarvoor nog wel gelukt de 55-jarige uit de woning te halen. Hij was gewond en moest in het ziekenhuis worden opgenomen. De man moet nog worden verhoord.
Foto's door: Jacob Musch

 
 
 
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Follow on FaceBook

Twitter Politie Stadskanaal

Twitter 112regioflits

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan

Aantal bezoeken tot nu toe

Ronny W 2008 - 2018. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Nieuws

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Regio Oost Groningen, Plaatsje in Prov. Groningen, Netherlands
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

Volg deze Blog via Email

About

Wijkagenten Twitterraars