Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

maandag 3 juli 2017

Partner dag PV Brandweer Stadskanaal 2017

Als eerste mijn dank voor het inzenden van jullie mooie beelden en de tekst TOP !!

Stadskanaal - 02-07-17
Afgelopen zondag 2 juli heeft de PV van brandweer Stadskanaal een partnerdag georganiseerd. Hier werden de partners uitgedaagd om door de bril te kijken van hun brandweerman/vrouw.  Niet alleen kijken maar ook doen was het motto. De partners hebben verschillende scenario’s mogen beleven. Een carrousel was de opzet:
Brandinzet
THV inzet
Hoogwerker + ademlucht
Lage druk afleggen
De partners zijn in 3 ploegen verdeeld. Vooraf veel gespannen gezichten van de partners, wat gaat er gebeuren…? Dit leverde veel lol op bij de manschappen. Eenmaal de bluspakken aan zijn de partners vol enthousiasme gestart. Bij iedere inzet werden ze goed in de gaten gehouden door de manschappen. Tijdens het aanrijden moesten de partners nadenken wat ze zoal kunnen vragen bij een brandmelding. De bevelvoerder gaf aan goede dingen gehoord te hebben. Hebben we hier misschien potentiële collega’s tussen zitten? Nee, toch maar niet. Ze zijn onze steun thuis na heftige situaties, of als ze op de kinderen moeten passen als wij weg worden geroepen. Een THV inzet, aanrijden met de TS onder prio 1. Een snelle verkenning, de brand blussen, het voertuig stabiliseren en het slachtoffer bevrijden was de opdracht. Dit verliep uiteraard in de juiste volgorde. Het redgereedschap was voor sommigen best zwaar, maar iedereen heeft zijn rol behouden. In een rustig tempo verloopt de dag. Iedereen is goed gestemd en we hebben er goed weer bij. De inzetjes verliepen langer dan we in de planning hadden, maar dat mocht de pet niet drukken. Als laatste onderdeel het aflegsysteem. ‘Wie heeft er nog puf over, wie wil nog of moet de bbq al aan?’. Volmondig krijgen we een ‘Ja!’ te horen, ‘Kom maar op met het laatste onderdeel!’. Dit werd natuurlijk een feestje waarbij de partners elkaar natspoten en een hoop lol hadden, wij als manschappen natuurlijk ook. Kortom; om een geweldige dag gehad waarbij onze partners in het zonnetje zijn gezet! Het draaide allemaal om hun. Zij hebben mogen ervaren wat wij ervaren. We hebben geen wanklank gehoord, maar alleen maar positieve woorden. Onze partners zijn onze helden thuis, die we hard nodig hebben en zonder onze partners kunnen we dit beroep niet uitoefenen!
Namens de PV Brandweer Stadskanaal willen we iedereen bedanken voor deze onvergetelijke dag!!!

Beelden en tekst door: PV Brandweer Stadskanaal









































Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)