Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

dinsdag 25 september 2018

Grote oefening in en boven Nederland in volle gang

Groningen , Regio – 25-09-18
Een voor een zetten helikopters vandaag de landing in op Vliegbasis Deelen. Het is de komende weken hun uitvalsbasis voor oefening Falcon Autumn in Midden-, Oost- en Noord-Nederland. In totaal doen er zo’n 20 helikopters en (jacht)vliegtuigen mee. Op de grond gaat het om 2.200 militairen. Vanaf woensdag vliegen de helikopters over grote delen van Nederland. Ze ondersteunen luchtmobiele eenheden die op de grond tactische opdrachten uitvoeren.

Oefenlocaties door Nederland
Militairen zijn te vinden op 16 oefenlocaties, ook op en boven civiel en bewoond grondgebied. Alleen zo kunnen ze reële scenario’s nabootsen. Dat is ook de reden dat de helikopters laag vliegen en soms ook ‘s avonds om het vliegen bij duisternis te ervaren. De oefening waar ook Belgische en Duitse militairen aan meedoen duurt tot 10 oktober. Falcon Autumn speelt zich af in omgeving Deelen, Assen, Twente, Terwolde, Coevorden, Vlasakkers en Leusderheide, Dokkumer Nieuwe Zijlen, Zoutkamp Marnewaard en provincie Groningen en op de Veluwe.

Van kruipen naar rennen
De oefening kent een opbouw waarin de deelnemers steeds een stapje verder gaan. Dat vertelt de commandant van het samengestelde squadron tijdens deze oefening, luitenant-kolonel Hein Faber. “Crawl, walk, run noemen wij dat. De 1e week is de opbouw en basistraining, en stemmen we de procedures van de verschillende landen af. De 2e week voeren we kleine acties uit, zoals het afzetten van luchtmobiele eenheden zodat zij objecten op de grond kunnen uitschakelen. En met de Apaches schakelen we bijvoorbeeld doelen uit die verderop liggen. In de 3e week volgt dan een grote actie. Daarbij zetten we alle troepen gezamenlijk af en hebben we alle transportcapaciteit nodig, ook van bijvoorbeeld de Nederlandse C-130-transportvliegtuigen.”

Overlast beperken
Eerder dit jaar zorgde een grote helikopteroefening voor veel overlast in Oost-Nederland. Defensie probeert dat zoveel mogelijk te voorkomen door de vliegbewegingen tijdens Falcon Autumn te verspreiden over meerdere oefengebieden en door omwonenden veel eerder te informeren, bijvoorbeeld via regionale media en social media. Faber lachend: “Ik scan daar snel doorheen hoor, omdat ík de scenario’s nog niet weet.”

Op defensie.nl staat een overzicht van dagen en tijdstippen wanneer Defensie vliegt.

Luchtmobiele samenwerking
Falcon Autumn wordt uitgevoerd door 11 Air Manoeuvre Brigade. Dat is een samenwerkingsverband tussen 11 Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht en het Defensie Helikopter Commando en 336 Squadron van de Koninklijke Luchtmacht. Grondeenheden van de luchtmobiele brigade en Duitse militairen van de partnereenheid Division Schnelle Kräfte krijgen ondersteuning van transport- en gevechtshelikopters en enkele jachtvliegtuigen van de buurlanden.

“Het grote nieuwe voor het Defensie Helikopter Commando is dat we samen met Duitse NH90-transporthelikopters de missies voorbereiden en vliegen. Daarnaast is het sowieso de grootste oefening van dit jaar voor de Nederlandse helikoptervloot.”

Falcon Autumn is dan ook de grootste jaarlijkse oefening in Nederland waar meerdere krijgsmachtdelen en landen aan meedoen.

Bron: Rijksoverheid

Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)