Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

zondag 23 september 2018

Nuttige informatie bij ‘Westerwolde op Wielen’

Ter Apel - 22-09-18
Stichting Rzijn organiseerde zaterdag i.s.m. met de politie op circuit de Polderputten de middag ‘Westerwolde op Wielen’. Zaterdag konden belangstellenden kennismaken met de elektrische fiets. Ze kregen tips en tricks over deze fiets en werden gewezen op hun eigen veiligheid tijdens het fietsen. Ook kon men tijdens dit evenement diverse elektrische fietsen komen testen en stond er een team klaar om vragen over deze fiets te beantwoorden. Voor de beginnende autobestuurder was er een parcours om, onder professionele begeleiding, de eigen auto beter te leren kennen in situaties die je op de weg (hopelijk) weinig tegenkomt. Ook was de afdeling verkeershandhaving van de politie aanwezig om alle vragen over de eigen auto te beantwoorden. Dit waren vragen zoals: mag ik mijn autoruiten blinderen? Mag ik meer lampen aanbrengen? Bureau Rij & Verkeersveiligheid was er met verschillende simulatoren. Onder begeleiding konden bezoekers deelnemen aan de kantelsimulator. In deze simulator werd uitgelegd hoe je het beste kunt handelen wanneer je auto kantelt. Ook kon je plaats nemen in de zogenaamde alcoholsimulator om te ervaren wat er met het lichaam en dus ook met het rijgedrag gebeurt wanneer er verschillende promillages alcohol aanwezig zijn in het bloed. Leerlingen van het RSG testten auto’s van bezoekers op de onderdelen bandenprofiel en lampen.

Namens de gemeente Westerwolde was wethouder Harrie Brunen aanwezig. RTV Go maakte opnames. Deze kunt u vanaf volgende week zaterdag bekijken op hun tv zender op (Ziggo)kanaal 40 en via hun internetpagina.
(Tekst: Catharina Glazenburg)
Beelden door: Jacob Musch


Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Follow on FaceBook

Twitter Politie Stadskanaal

Twitter 112regioflits

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan

Aantal bezoeken tot nu toe

Ronny W 2008 - 2018. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Nieuws

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Regio Oost Groningen, Plaatsje in Prov. Groningen, Netherlands
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

Volg deze Blog via Email

About

Wijkagenten Twitterraars