Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

dinsdag 12 november 2013

Gemeente Stadskanaal gaat bermen verharden

Nieuwsbericht
Stadskanaal -
Het college stelt de gemeenteraad voor de verkeersveiligheid in de gemeente te verbeteren door
de bermen van een aantal wegen buiten de bebouwde kom te verharden. Het gaat om de bermen
nabij Musselkanaal, Mussel, Vledderveen, Alteveer en Onstwedde. De bermen worden verhard door
middel van reflecterende graskeien. De reflecterende graskeien zorgen ervoor dat een voertuig dat van de weg raakt op een veilige manier weer de weg op kan rijden. De graskeien hebben daarnaast een remmende werking op de snelheid van het verkeer. Door het reflecterende materiaal is de weg in het donker goed te onderscheiden van de berm. De verkeerssituatie wordt door de verharde bermen ook voor fietsers veiliger. De kosten voor het verharden van de bermen bedragen 1,1 miljoen euro. Zes ton daarvan wordt gefinancierd uit middelen die al beschikbaar waren gesteld voor het verbreden van de Noorder Kanaalweg. Op dit moment is er geen zicht op die verbreding, omdat deze financieel is gekoppeld aan de ontwikkeling van een Hippisch Recreatie Centrum. Wel is er de laatste jaren een toename van het verkeer op de Noorder Kanaalweg en omliggende wegen, door aansluiting van de Noorder Kanaalweg op de rotonde Nautilusweg/N366. De raad heeft daarom gevraagd om een voorstel over de Noorder Kanaalweg, zonder dat dat per definitie moet leiden tot verbreding. Het college stelt de raad nu voor het plan voor de Noorder Kanaalweg te combineren met het plan voor de verharding van bermen langs meerdere wegen. Het plan voor verharding van de bermen is eerder gepresenteerd aan diverse belangenpartijen, waaronder LTO, VVN en wijkraden en dorpsbelangenverenigingen. Zij hebben allen met instemming gereageerd op de plannen.

(Persbericht: Gemeente Stadskanaal)
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

Volg deze Blog via Email

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)