Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

maandag 18 november 2013

Leugentje om bestwil van Hoge Piet

Nieuwsbericht
Groningen -
Het moest een gezellig kinderfeest worden en dat werd het ook. Groningen kan meer dan tevreden zijn over de landelijke intocht van Sinterklaas in de Stad. De politie verdient een compliment: zonder dat iemand er last van had werd het zekere voor het onzekere genomen.
De discussie over het vermeende racistische karakter van Zwarte Piet nam de afgelopen weken grimmige vormen aan. Boze mensen -voor en tegen- lieten weten dat het hen menens was. En daar bleef het niet bij. Onder leiding van Dieuwertje Blok en haar hulpje Dolores Leeuwin werd Groningen in het Randstedelijke Sinterklaasjournaal voor de grap maar weer eens bij de Noordkaap gesitueerd. Zelf hadden we in Groningen ook nog van alles te miepen over polsbandjes en marktkramen. Even leek het of ook dit laatste goedbedoelde project van Peter Rehwinkel nog in het water zou vallen.Maar Groningen ontving de goedheiligman op onberispelijke wijze in een grandioze ambiance. Geen onvertogen woord. De kinderen hadden hun feestje. Ruud Vreeman doorstond zijn vuurdoop als burgemeester met glans. De beelden waren fraai. En Marketing Groningen noteerde bij de rechtstreekse uitzending bijna 2 miljoen televisiekijkers. Die konden alleen maar concluderen dat Groningen een prachtige gezellige stad is vol met aardige mensen. Achteraf blijken de hoge Pieten te hebben gejokt over hun ongerustheid. Ze knepen hem wel degelijk. Minister Ivo Opstelten verklaarde vrijdag voor de NOS-camera dat hem niets bekend was over extra veiligheidsmaatregelen in Groningen. Hij wist natuurlijk heel goed dat de autoriteiten op scherp stonden. Er werd serieus rekening gehouden met acties tegen de Zwarte Pieten. Op geniale wijze werd dat gevaar ondervangen: negen Zwarte Pieten bij de intocht waren in werkelijkheid undercover agenten van een aanhoudingseenheid. Onder hun pietenpak droegen ze wapens en kogelvrije vesten. Dat was een primeur voor Nederland en voor de Sint. We kunnen er nu grappen over maken en we kunnen ons afvragen wat er van Nederland geworden is. Sint en Piet beveiligen met gewapende agenten lijkt achteraf bizar en kolderiek. Maar achteraf heeft iedereen de wijsheid in pacht. Wat waren de opties? "Wat je ook van de discussie over Zwarte Pieten vindt, we hebben er mee te maken", zei woordvoerder Paul Heidanus van de Groninger politie vorige week nog. Hij had gelijk. De politie is er adequaat mee omgegaan. En het is gelukkig een echt feest geworden.

Tekst door: Henk Binnendijk via RTVnoord

Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Follow on FaceBook

Twitter Politie Stadskanaal

Twitter 112regioflits

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan

Aantal bezoeken tot nu toe

Ronny W 2008 - 2018. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Nieuws

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Regio Oost Groningen, Plaatsje in Prov. Groningen, Netherlands
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

Volg deze Blog via Email

About

Wijkagenten Twitterraars