Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

vrijdag 26 september 2014

Politiecontroles en rijvaardigheidstrainingen voor bestelverkeer

Nieuwe Pekela -
Op vrijdag 26 september hield de politie in Groningen opnieuw een controle op bestelverkeer langs de N366 ter hoogte van Nieuwe Pekela. De controle is onderdeel van een offensief van verkeersveiligheidspartners in Groningen en Drenthe om de veiligheid van het bestelverkeer in deze regio te vergroten. Naast controles en voorlichting bieden de overheden gratis rijvaardigheidstrainingen aan. Aan die trainingen deden dit jaar zo’n 35 bedrijven bedrijven mee. In 2015 kunnen bedrijven opnieuw deelnemen aan gratis trainingen. Bestelauto’s zijn helaas vaak betrokken bij ongelukken en de gevolgen van een ongeluk met een bestelauto zijn ingrijpend. Bij een ongeluk met een bestelauto maakt een slachtoffer twee keer meer kans om te overlijden dan bij een aanrijding met een personenauto. Voor de Verkeer(s)- en Vervoersberaden in Groningen en Drenthe reden om het bestelverkeer in deze regio een gratis training aan te bieden. Daarnaast vinden geregeld politiecontroles plaats waarbij de chauffeurs ook voorlichtingsmateriaal ontvangen.

Zonder geldige papieren
De politie hield dit jaar al vaker grote verkeerscontroles gericht op bestelverkeer. De controles vonden plaats in Groningen en nabij Pekela op de provinciale weg N366. De wagens worden uitvoerig gecontroleerd. De politie kijkt de technische staat van de voertuigen na, controleert het papierwerk en let ook op rijgedrag van de chauffeurs. De lading zit geregeld niet goed vast, valt eraf of het steekt te ver of gevaarlijk uit  het voertuig of de aanhangwagen. De aanhangwagens zelf zijn soms ook overbeladen. Of ze zijn niet goed gekoppeld en de losbreekreminrichting is niet goed vastgemaakt. Ook komen andere technische gebreken aan het licht en rijden sommige chauffeurs zonder geldig rijbewijs.
Leaflet
De politie deelt bij de controles een leaflet uit waarmee de chauffeur wordt geïnformeerd over alle veiligheidsaspecten van het rijden met een bestelwagen. De leaflets zijn afkomstig van het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen en in samenwerking met deskundigen van de politie en het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV) samengesteld. De leaflets worden ook uitgereikt bij de rijvaardigheidstrainingen die door het NIV worden gegeven.
Training
Door de training leren chauffeurs op een goede en veilige manier om te gaan met de bestelauto. Veiliger rijgedrag vermindert de kans op ongevallen en schade aanzienlijk. Dat voorkomt verkeersslachtoffers maar het biedt de deelnemende bedrijven en chauffeurs ook veel voordelen. Bij de ontwikkeling van dit initiatief waren ook EVO en TLN betrokken. Er hebben afgelopen jaar inmiddels 35 bedrijven deelgenomen aan de cursus. Het betreft onder andere installatiebedrijven, taxibedrijven, vervoersbedrijven, maar ook bedrijven als NAM, Enexis en WMD Water. Komend najaar zijn er nog drie trainingsdagen gepland. Voor de trainingen op 17 oktober en 23 december kunnen bedrijven zich nog aanmelden.
(Tekst Politie.nl)
VIDEO
Foto's en video door: DeKantfotografie

 
 
 
 
 
 
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Persinformatie Politie Prov Gron

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

Alarmmeldingen Brandweer Gron

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2021. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) Facebook 112 (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)