Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

donderdag 25 december 2014

Twee gewonden na onwelwording bestuurster (update)

Oude Pekela –
De kerstdienst in de Pekelder Wedderwegkerk is Eerste Kerstdag op het laatste moment niet doorgegaan vanwege het ernstig ongeval dat pal voor de kerk gebeurde. Hierbij raakten twee leden van de protestantse gemeente in Oude Pekela gewond. Een van hen is er slecht aan toe.
Een 85-jarige vrouw werd vermoedelijk onwel toen ze met haar auto vlakbij de kerk reed. Ze schepte een 28-jarige vrouw die met haar ouders op weg was naar de kerstdienst. De moeder van de aangereden vrouw werd op een haar na geraakt. De bejaarde vrouw knalde vervolgens even verderop tegen enkele betonblokken aan.
Gebroken been
Beide slachtoffers zijn naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen gebracht. De bejaarde vrouw is er slecht aan toe. De 28-jarige vrouw heeft een gebroken been en hoofdwond.
Overigens waren de vrouw en haar ouders lopend. De politie dacht aanvankelijk dat de aangereden vrouw op de fiets was.
Geschreeuw
Voor de mensen die al in de kerk waren was het behoorlijk schrikken: 'We hoorden op een gegeven moment een grote klap en geschreeuw. Toen zijn een paar mensen naar buiten gegaan om 112 te bellen en te helpen waar ze konden. Op dat moment kwamen er ook nog kerkgangers aan, die hebben ook nog hulp geboden totdat de ambulances er waren', vertelt predikant Simone van de Vrie van de Wedderwegkerk.
'Geen blije liederen'
Het was direct duidelijk dat het om een ernstig ongeval ging. Het kerkbestuur besloot na kort overleg de kerstdienst af te gelasten. Van de Vrie: 'Toen hebben we gezegd: we kunnen nu niet Kerst gaan vieren en blije liederen zingen. Dat lukt nu niet meer. We hebben met elkaar nog wel een gebed uitgesproken. We gingen pas weg toen de ambulances ook weg waren.'
Zondag
De kerstdienst wordt niet meer ingehaald. De protestantse gemeente kijkt wel of ze er zondag op de een of andere manier nog aandacht aan kunnen geven. 'Maar dat is toch ook weer een gewone zondag. De kerstdienst nog eens doen kan gewoon niet', besluit Van de Vrie.
VIDEO
Foto's en video door: DeKantfotografie

 
 


 
 
 
 
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Follow on FaceBook

Twitter Politie Stadskanaal

Twitter 112regioflits

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan

Aantal bezoeken tot nu toe

Ronny W 2008 - 2018. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Nieuws

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Regio Oost Groningen, Plaatsje in Prov. Groningen, Netherlands
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

Volg deze Blog via Email

About

Wijkagenten Twitterraars