Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

donderdag 25 december 2014

Hond en katten gered bij uitslaande brand Vlagtwedde

Wedde -
Op Eerste Kerstdag, even voor zeven uur, werd de post van Vlagtwedde opgeroepen vanwege een boerderijbrand aan de Wedderstraat.  Omdat er op de meldkamer in Drachten verschillende meldingen achter elkaar binnen kwamen over deze brand, met zichtbaar veel vuur, werd er besloten ook de post van Bellingwolde op te roepen. Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig stond het dak al volledig in de brand. Het was op dat moment nog niet duidelijk of de bewoners in het pand waren. Het was echter te gevaarlijk om het huis binnen te gaan. Met de warmtebeeldcamera werd via de ramen naar binnen gekeken. Daarbij troffen de collega's in een van de ruimtes een hond aan. Deze werd snel naar buiten gehaald. Inmiddels was er telefonisch contact geweest met de bewoonster van het pand en werd het duidelijk dat zij niet thuis was. Zij kon melden dat er binnen mogelijk nog een tweetal katten binnen zou zijn en dat er paarden achter de woning in een wei zouden lopen. In de loop van de avond hebben de collega's de twee katten uit de gang van de woning kunnen redden. Zij zijn door een dierenarts nagekeken. Het lijkt erop dat alle dieren de brand zonder verwondingen hebben doorstaan.
De brandweer heeft voornamelijk van buitenaf de brand bestreden. Daarbij zijn verschillende stralen en een waterkanon ingezet. Halverwege de avond werd de hoogwerker van Winschoten erbij geroepen zodat er ook van bovenaf in de schuur geblust kon worden. Naastgelegen schuren konden zijn behouden worden, de woning en aangebouwde schuur zijn helaas volledig verwoest. De inzet heeft tot ver in de avond geduurd.
Naar het ontstaan van de brand zal de politie een onderzoek doen.
(Tekst: Brandweer Groningen)
VIDEO
Foto's door: Marc Dol en DeKantfotografie + video

 
 


 
 
 
 
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Follow on FaceBook

Twitter Politie Stadskanaal

Twitter 112regioflits

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan

Aantal bezoeken tot nu toe

Ronny W 2008 - 2018. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Nieuws

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Regio Oost Groningen, Plaatsje in Prov. Groningen, Netherlands
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

Volg deze Blog via Email

About

Wijkagenten Twitterraars