Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

dinsdag 10 februari 2015

Uitslaande brand verwoest woning in Musselkanaal (Update 3)

Musselkanaal -
Dinsdagmorgen is bij een uitslaande woningbrand in Musselkanaal asbest vrijgekomen. Twee bewoners zijn gewond geraakt, ze hebben tijdens de brand rook ingeademd en zijn daarom voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. In een vrijstaande woning ontstond brand op de benedenverdieping. De brand werd inmiddels zo groot dat de brandweer niet meer naar binnen kon om een binnenaanval te doen. De brand werd van buitenaf verder bestreden. De hoogwerker van Stadskanaal kwam te plaatse om van bovenaf ook te gaan blussen. De brand werd van alle kanten uitslaand en er kwam veel rook vrij. De brandweer adviseert daarom buurtbewoners ramen en deuren te sluiten en ventilatiesystemen uit te schakelen. Ook werd er asbest in de lucht gemeten plus dat de omgeving door de politie en brandweer werd afgezet.
VIDEO

Info Brandweer Groningen:
Op dinsdagmorgen 10 februari jl. heeft door brand een vrijstaande woning aan de Schoolstraat in Musselkanaal verwoest. De melding van het incident kwam rond 08.00 uur binnen bij Meldkamer Noord-Nederland.

Bij aankomst van het brandweervoertuig van Stadskanaal brandde het beneden in de woning. De blusploeg is gelijk naar binnengegaan en kon de vuurhaard aanvankelijk blussen. De brand had zich echter al verspreid in de woning, tussen het plafond en isolatiematerialen. Hierdoor kon de brand niet meer worden gehouden en was het voor de brandweer niet meer veilig in de woning. Daarop werd de hoogwerker opgeroepen en is de brand verder van buitenaf bestreden. De posten van Stadskanaal en 2e ExloĆ«rmond konden helaas niet voorkomen dat de woning uitbrandde. 
Rook en asbest
Bij de brand is naast rook ook asbest vrijgekomen. Doordat de brand, na de eerste blussing in de woning, weer oplaaide ging dit gepaard met veel rook. De omgeving is geadviseerd uit de rook te blijven en bij hinder van de rook ramen en deuren te sluiten en zo mogelijk mechanische ventilatie af te schakelen. In samenwerking met de gemeente Stadskanaal doet een gespecialiseerd bedrijf onderzoek naar de vrijgekomen asbest door het verspreidingsgebied te bepalen en het asbest op te ruimen. De gemeente informeert omwonenden in het gebied hierover.

Omstreeks 10.15 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven. Ten tijde van de brand is de Schoolstraat afgesloten geweest voor het verkeer en waren er waren geen personen aanwezig. De bewoners konden zelf tijdig de woning verlaten. Uit voorzorg zijn de twee bewoners wel door ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis, in verband met rookinhalatie. De oorzaak van de brand is onbekend. Het nablussen kan nog enige tijd duren.

Lees hier meer Twitter berichten tijdens de brand door Brandweer Groningen

Foto's door: Erik Hindriks en Marc Dol
Video: Marc Dol
Waarvoor dank

(Update 2) Voor alle foto's klik HIER
 
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

Volg deze Blog via Email

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)