Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

zondag 2 februari 2014

Actievoerders Groningers in Opstand blokkeren toegangsweg NAM locatie Driepoldersweg

Nieuwsbericht
Blijham -
Zondagmiddag hebben actievoerders van Groningers in Opstand de toegangsweg naar de NAM locatie aan de Driepoldersweg geblokkeerd. Bij  de NAM locatie Morige aan de Driepoldersweg in Wedde/Blijham werd vandaag een verrassing-actie gevoerd.  Om 13.00 uur hebben actievoerders van Groningers in Opstand de toegangsweg naar de locatie in bezit genomen met vlaggen, spandoeken en posters. Zij willen hiermee nogmaals de aandacht vestigen op de problematiek van de aardbevingen en de massaontslagen in de provincie Groningen.
In juli 2013 is de NAM gestart met het boren van een nieuwe put op de bestaande locatie Blijham aan de Driepoldersweg in Wedde. NAM verwacht 0,5 miljard m3 aardgas aan te treffen. Met deze hoeveelheid kan de provincie Groningen circa één jaar lang van gas worden voorzien. Locatie Blijham is in 1984 in productie genomen en heeft inmiddels twee miljard m3 aardgas opgeleverd. Het gasveld is een van de 175 relatief kleine gasvelden die NAM in productie heeft. Het staat niet in verbinding met het Groningen-gasveld in Slochteren en is ongeveer 5000 keer kleiner dan het Slochteren-gasveld. Volgens de NAM is de  kans op aardbevingen  hier dan ook klein, omdat aardbevingen sporadisch voorkomen in kleine gasvelden.
Begin juli is NAM begonnen met de boring. Normaal gesproken duurt een boring ongeveer acht weken. Echter in dit geval bleef de NAM langer op locatie omdat de eerste boring halverwege is gestopt. Om de gasvoorraad toch aan te kunnen spreken is daarom aansluitend en na het afdichten van de eerste put begonnen met een tweede boring. De NAM is tot eind november 24 uur per dag, 7 dagen per week actief geweest in Blijham. Daarna werd de boortoren weggehaald en naar een andere locatie gebracht. De volgende actie van Groningers in Opstand is op 6 februari. Dan vindt er een protestmars door het centrum van Stad Groningen plaats. Groningers in Opstand roept iedereen op om 6 februari om 19.00 uur bij de Martinitoren te komen en vlaggen, spandoeken, posters, toeters, bellen, en alles wat lawaai maakt mee te nemen. Ook vragen ze een tas of koffer mee te nemen als symbool voor gedwongen verhuizingen. ” Laat je niet door Den Haag inpakken, stel een daad door je symbolisch in noppenfolie te laten inpakken”, aldus Groningers in Opstand.

Foto's en tekst door: Catharina Glazenburg
 .
.
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Sinds 17-06-2020 bent U bezoeker:

Laatst Update

Twitter 112regioflits

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan
Ronny W 2008 - 2020. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

Volg deze Blog via Email

About

Klik een Label voor artikelen

112 (6) aanhouding (2) aanrijding (4) agent (1) ambu (7) assistentie (1) auto (4) berging (2) berm (2) boom (1) Borger (1) brand (4) brandweer (4) buiten (1) diep (1) drassig (1) drie (1) droger (1) Drouwenermond (1) explosie (1) facebook (1) fiets (1) filmpje (1) gered (1) Gijzeling (1) glij (1) gras (1) Grutto (1) heli (1) hennep (1) heterdaad (1) Hond (1) http://www.blogger.com/img/blank.gif (17) jongens (1) kwekerij (1) los (1) Middel (1) mmt (1) motor (1) Musselkanaal (4) N366 (1) natuurlijk (1) nieuwbuinen (2) nominatie (1) onderzoek (2) ongeval (6) Onstwedde (2) ontmantelen (1) pekela (3) persbericht (1) persoon (6) plantjes (1) politie (13) portiek (1) ruimen (1) ruit (1) schoorsteen (1) skatebaan (1) sloot (1) sluisstraat (1) stadskanaal (7) tempo (1) terapel (1) tjalk (1) tr (1) veld (1) verdacht (2) vernieling (2) video (2) vlagtwedde (1) vuurwerk (1) water (1)