Hulpverlening gebeurtenissen in en Buiten Regio Stadskanaal.

vrijdag 21 februari 2014

Grote opluchting voor Knoalsters. Inbreker en helers in Stadskanaal opgespoord

Grote opluchting voor Knoalsters
Top prestatie van politie onderzoeken 
 
Stadskanaal -
De politie verwacht met de arrestatie van een 57-jarige inwoner van Stadskanaal een serie inbraken in vooral de Parkwijk in die plaats te hebben opgelost. In het onderzoek werd ook een zevental Kanaalsters verhoord dat vermoedelijk als heler heeft gehandeld.
Het onderzoek startte eind vorig jaar, nadat een in het voorjaar gestolen mobiele telefoon bij een vermoedelijke heler was achterhaald. In de tussenliggende maanden waren in de Parkwijk, Ter Maars en in het centrum van Stadskanaal diverse inbraken en diefstallen gepleegd. Tijdens het onderzoek kwam bij de politie een 57-jarige Kanaalster in beeld die mogelijk verantwoordelijk was voor de inbraken en diefstallen. De politie deed via onder meer social media, zoals Burgernet, oproepen om getuigen en om informatie. Het gelukte de politie met behulp van technische middelen meer gestolen telefoons en aansluitend daarop ook andere gestolen spullen boven water te krijgen. Die goederen werden bij zeven inwoners van Stadskanaal gevonden, het merendeel daarvan afkomstig uit de Parkwijk. Het gros van deze spullen, waaronder telefoons, een tablet en een laptop, was via de 57-jarige in hun bezit gekomen.
Helers
De Kanaalster werd in begin februari gearresteerd. De politie vermoedt dat hij in iedere geval verantwoordelijk is voor zeven inbraken. De man heeft mogelijk met meer zaken te maken. Bij de vermoedelijke helers werden ook gestolen goederen gevonden, waar de eigenaren bij de politie geen aangifte hadden gedaan. De verdachte is ingesloten. Hij ontkende de inbraken in de Parkwijk te hebben gepleegd. De politie maakt ook tegen de zeven andere verdachten proces-verbaal op voor heling.
Andere aanhoudingen
Nagenoeg gelijktijdig aan het onderzoek naar de inbraken in en rond de Parkwijk werden door de politie een drie uit Litouwen afkomstige mannen aangehouden. In ieder geval twee van hen zouden zich in Stadskanaal ook schuldig hebben gemaakt aan het plegen van inbraken. Daarbij drongen de mannen op zeer grove wijze enkele woningen binnen. De Litouwers konden worden gearresteerd dankzij een melding van een medewerkster van een verzorgingstehuis die zag dat enkele mannen zich verdacht gedroegen. In de auto van de mannen werd onder meer een imitatie-vuurwapen gevonden en de vermoedelijke buit van enkele inbraken. De twee mannen zijn vorige week door de rechtbank in Groningen tot elf maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld.
Minder inbraken
In vergelijking met vorig jaar is het aantal inbraken in de gemeente Stadskanaal de eerste maanden van 2014 nagenoeg gehalveerd. De politie vermoedt dat dit enerzijds te danken is aan de samenwerking met partners, zoals de gemeente en de woningcorporatie. De afgelopen maanden is door deze organisaties ook veel energie in preventieacties gestoken. De politie ziet ook dat er steeds vaker met het alarmnummer 112 wordt gebeld door mensen die verdachte situaties zien en melden. Dat vergroot de kans om verdachten op heterdaad te kunnen aanhouden of inbraken te voorkomen. Daarnaast heeft de politie extra menskracht ingezet om inbraken aan te kunnen pakken.

(Bron: Persbericht Politie Stadskanaal)
Deel het nieuws bericht:

0 reacties:

Laatst Update

Twitter Politie Stadskanaal

Twitter 112regioflits

Livep2000.nl RSS feeds

** Geen Fotograaf aanwezig ? Bel uw Tip door via de Tiplijn **

Tiplijn: 06-55915969

U kunt uw tips melden

Heeft u een Tip bel gerust de Tiplijn - Uw TIP is extra nieuws

Uw TIP maakt extra Nieuws mogelijk op deze 112blog Bent u getuige van een ongeval, heeft u foto's gemaakt of heeft u een andere tip, ...

WhatsApp Buurtpreventie Groepen

WhatsApp Buurtpreventie Groepen
Meld uw Buurt of Wijk aan

Aantal bezoeken tot nu toe

Ronny W 2008 - 2018. Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ambulance Blog

Blogarchief eerdere Berichten

Nieuwste Update Regio-Events Blog.

Zoeken in deze blog

Nieuws

Regionale Politie feeds - nieuws, vermist en gezocht

Volg 112regioflits op Twitter

Regio-Events Blog

Persberichten Politie Groningen

Persberichten Politie Drenthe

Ook veel berichtgeving van andere nieuws bronnen

Stadskanaal - Even een kleine aanvulling op de vele berichtgeving van een paar andere fotografen uit de Kanaalstreek. Het is voor mij niet altijd mogelijk om bij een melding aanwezig te zijn door te grote afstand of andere prioriteiten. En mijn regio is voornamelijk in Stadskanaal en als het mogelijk, noodzakelijk of met grote incidenten en 'te' doen is soms ook de omliggende plaatsen. Vandaar ook veel berichtgeving uit de Kanaalstreek en uit de Prov. Drenthe met de vermelding naar de originele bron. (Collega fotografen of ingestuurde info) Zij sturen hun bijdrage in om deze 112blog extra te vullen met het nieuws uit onze regio's.

Vriendelijke groet,

Ronny - 112regioflits

Over 112regioflits

Mijn foto
Regio Oost Groningen, Plaatsje in Prov. Groningen, Netherlands
Hier komen gebeurtenissen uit mijn regio over de hulpdiensten te staan. Als ik er bij ben dan zal daar over een tekst, foto en/of film in deze blog worden gezet. UP-DATE'S worden geplaatst zodra de tijd het toelaat, dus kan wat later geplaatst worden dan de bedoeling is.

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen

Hulpverleningsforum >Multidisciplinair / Veiligheidsregio >Centralisten en Verbindingen
(Klik op afbeelding)

Klik Home startpagina blog

Klik Home startpagina blog
Startpagina

112RegioFlits video archief.

112RegioFlits video archief.
Word niet meer ge-update. Alles nu te vinden op Youtube.nl

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen

Youtube kanaal van Regiopolitie Groningen
Overzicht video's lopende onderzoeken

Volg deze Blog via Email

About

Wijkagenten Twitterraars